En Sıcak Konular

'Kasırga' operasyonu davasında 11 tahliye

7 Mayıs 2011 11:36 tsi
Antalya merkezli yapılan 'Kasırga' operasyonu kapsamında 36'sı tutuklu 105 sanığın yargılandığı 'ihale yolsuzluğu' davasına devam edildi.

Duruşma sonunda, tutuklu sanıklardan 11'i, mevcut delil durumuna göre tahliye edildi.'Kasırga' operasyonu Antalya, İzmir, Ankara ve Adana'daki bazı belediyelerin ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla geçen yıl Haziran ayında eş zamanlı operasyon yapılmıştı.

Belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla, aralarında CHP'li İzmir Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Kortuteli Belediye Başkanı MHP'li Hasan Gökçe'nin de bulunduğu 34'ü tutuklu 105 sanığın, yargılanmasına İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Dün başlayan davanın ilk celsesi bugün tamamlandı.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü bölümünde ifadesi alınmayan tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları savunma yaptı. Manavgat Belediye Başkanı sanık Şükrü Sözen, savunmasında, ihalelerde belediye başkanının bir görevinin olmadığını, hiçbir ihale aşamasında kimseyle telefon görüşmesi yapmadığını söyledi.

Manavgat'ta 'Irmak Projesi' kapsamında, Avrupa Birliği'nde 3 kez sunum yaptığını ve bu projelerin örnek proje olarak gösterildiğini anlatan Sözen, ihaleyi alan firmadan kendilerine hizmet kapsamında verilen minibüsün rüşvet olarak alınmadığına, hizmet süresi bitiminde araçların firmaya geri verileceğine dikkati çekti.

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe de, 14-15 aylık görev süresi içerisinde 3 tane ihale yapıldığını, önceki dönemlere göre daha dikkatli davrandıklarını ifade etti. Suçlamaları kabul etmeyen Gökçe, tahliyesini istedi. Savunma yapan diğer tutuklu sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddederek, tahliye talebinde bulundu.

Duruşmanın sonunda, mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan 11'ni tahliye ederken aralarında Manavgat ve Korkuteli belediye başkanlarının da bulunduğu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

(CİHAN)



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,511 µs