En Sıcak Konular

28 Şubatçılar DYP'yi işgal ediyor

0 0 0000 00:00 tsi
28 Şubatçılar DYP'yi işgal ediyor Anavatan-DYP birleşmesine Tansu Çiller'in soğuk baktığı ortaya çıktı. 3 Kasım sonrası aktif siyaseti bırakan Çiller, "geri dön" çağrılarına karşılık vermedi. Öte yandan Çiller'in kurmayları ilginç bir iddia ortaya attı.

Çiller, DP listesinden seçimlere girme teklifini de reddetti. Ancak seçim sonrası için açık kapı bıraktığı ve gelişmelere göre hareket edeceği belirtiliyor. Çiller'le kısa bir süre önce görüşen bir DYP'li, "Mesut Yılmaz'ın, Hüsamettin Özkan'ın girişi 28 Şubat'ın DYP'yi işgal hareketidir. Bu işgal geçicidir ve zamanı gelince gereken yapılacaktır." dedi.

3 Kasım'da tasfiye olan isimler DP'ye yöneldi. Yılmaz'ın Rize'den aday olması kesinleşince gözler DYP'nin eski genel başkanı Çiller'e çevrildi. DYP içinde halen ağırlığı olan Çiller'in milletvekili adaylığı teklifi aldığı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde Çiller'i İstanbul'daki evinde bir grup DYP'li ziyaret etti. Çiller'e istediği yerden aday olabileceği söylendi. Çiller'in bu öneriyi, "Şimdilik siyasete girmiyorum." diyerek reddettiği kaydedildi. Çiller'in yakınlarından eski DYP Grup Başkan Vekili Turhan Güven, bu teklifi doğruladı. Çiller'in birleşme hareketiyle ilgisi olmadığının altını çizen Güven, "DP'nin başarılı olması zor. Baraj sorunları var. Teşkilatlarda yaşananlar ortada. Bunların görüntüsü 'Yeter söz devletindir' şeklinde." dedi.

ZAMAN 



Bu haber 260 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,654 µs