En Sıcak Konular

ABD'de kürtajcıların 5'te 1'i 10'lu yaşlarda

0 0 0000 00:00 tsi
Amerika'da öğrenciler arasındaki cinsel ilişkilerin sebep olduğu sosyal, psikolojik ve sağlıkla ilgili olumsuz sonuçları önleyebilmek için yapılan çalışmalar sonuç vermiyor.

Kongre'ye sunulan yeni bir araştırmaya göre, cinsel eğitime ayrılan milyonlarca dolar ödenek ve ülke çapında uygulanan çeşitli programlara rağmen aynı yaşlardaki öğrenciler cinsel ilişkiden kaçınmıyorlar. İlk cinsel ilişki yaşı da düşüyor. Eyaletlerde istenmeyen gebelikleri ve cinsel yollarla bulaşan AIDS gibi hastalıkların yayılmasını önleyebilmek için okullarda ücretsiz olarak binlerce prezervatif dağıtılıyor. Cinsel yollarla bulaşan hastalıkları önlemek için ayrılan paralar yetersiz kalıyor.

Mathematica Policy Research Inc. adlı bir araştırma şirketi tarafından Kongre'ye sunulan yeni bir çalışma, öğrencilerin cinsel ilişkiden kaçınması için yürütülen çalışmaların işe yaramadığını ortaya çıkardı. Ülke çapında federal hükümet tarafından yapılan çalışmaların yeniden gözden geçirilmesi ve güçlendirilmesi istendi. Federal hükümetin evlenmeden önce cinsel ilişkiyi önleyebilmek için yıllık 176 milyon dolar harcama yapmasına rağmen öğrencilerin cinsel ilişkiden kaçınmadığına dikkat çekildi. Sonuçları değerlendiren uzmanlar, evlilik öncesi cinsel ilişkiyi önlemek için yapılan programların çalışmadığını, kanunların gözden geçirilmesini, yeni tedbirlerle birlikte uygulanan programların takviye edilmesini istediler.

Gençler, hastalıkların pençesinde

Advocates for Yought adlı kuruluşun, 'Onlu yaşlardakilerde cinsel hastalıklar, HIV virüsü ve gebelik' başlıklı araştırmasına göre, 2000 yılında 20 yaşın altındaki 820.000 kişiden yüzde 85'i istemeden hamile kaldı. Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) rakamlarına göre; 2000 yılı boyunca saptanan cinsel hastalıkların yüzde 48'inin yaşları 15-24 arasında değişiyor. HIV virüsü kapan (20.000 dosya) hastaların yüzde 50'si ise 25 yaşın altında. 2002'de HIV virüsünün kadınlar arasında arttığı da gözlendi. Araştırmacılar, açık jenital yaralara virüsün bulaşma riskinin 23 kat daha fazla olduğunu söylüyorlar. Her yıl 640 bin gencin HIV virusü kaptığı, 15-24 yaş arası 4,2 milyon gençte cinsel yollarla bulaşan hastalıklar olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, her yıl cinsel yollarla bulaşan hastalıklardan dolayı 9 milyon kişiye 6,5 milyar dolar harcandığını belirtiyor.

Cinsel ilişkinin bir başka sonucu istenmeyen hamilelikler. Amerika'da kürtaj yaptıranların beşte biri 10'lu yaşlarda. Kürtaj oranı 1973'te yüzde 20'nin altında seyrederken, 1983'te yüzde 30,1'e çıktı. 2003'teki oran ise yüzde 23,8 oldu. Kürtaj yaptıran kadınların yüzde 52'si 25 yaşın altında. Teneeger (10'lu yaşlardaki) kürtaj oranı da toplamın beşte birine tekabül ediyor. 1973 yılında 744 bin 600 kadın kürtaj olurken, bu rakam 1990 yılında 1 milyon 61 bine ulaştı. 2003 yılı rakamı ise 1 milyon 28 bin.

Evlilik öncesi cinsel ilişkilerin önüne geçemeyen hükümet, cinsel eğitim programları ve okullarda dağıtılan prezervatiflerle (condom) gebelikleri ve hastalıkları önlemeye çalışıyor. New York'ta halk okulları geçen yıl 254 bin condom sipariş etti.

zaman



Bu haber 378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,568 µs