En Sıcak Konular

Merkel'in 'Bin Ladin sevinci' başına iş açtı

5 Mayıs 2011 13:28 tsi
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in "Bin Ladin'in öldürülmesinin başarılmasına sevindim." açıklaması başına iş açtı.

Kendi partisine mensup milletvekilleri başbakana ağır eleştirilerde bulunurken, bir milletvekilinin kendisine yönelik 'bu Ortaçağ düşüncesidir' şeklindeki çıkışı gözlerden kaçmadı. Merkel'i intikam düşüncesi yaymakla suçlayan partililer, inançlı bir insanın suçlu da olsa diğer bir insanın ölümüne sevinemeyeceğinin altını çizdi.Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, El Kaide terör örgütü lideri Usame bin Ladin'in ABD askerleri tarafından öldürülmesine sevindiğini söylemesi, bağlı olduğu Hıristiyan Demokrat Birlik Partisine (CDU) mensup bazı Federal Meclis milletvekillerinin sert tepkisine yol açtı. Bir milletvekilinin Merkel'e 'Ortaçağ'da yaşamıyoruz' çıkışında bulunması dikkat çekerken, Merkrel'in, Ladin'in öldürülmesinden sevinç duyduğu yönündeki açıklamaları ülke gündemine oturdu. "İnançlı bir insanın her kim olursa olsun diğer bir kişinin öldürülmesine sevinmesi dinen caiz olur mu?" sorusu kamuoyunda tartışmaya açıldı.

CDU Federal Meclis milletvekili ve Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Siegfried Kauder Merkel'e "Bunlar intikam düşünceleri." eleştirisinde bulunarak başbakanı imalı bir dille Ortaçağ düşüncelerini yaymakla suçladı. Konuyla ilgili "Passauer Neuen Presse" gazetesine konuşan Kauder sert söylemlerini sürdürerek "Ben ifadelerimi bu şekilde formüle etmezdim. Bunlar beslenmemesi gereken intikam düşünceleridir. Bu Ortaçağ'dır." ifadesini kullandı.

Başbakan Merkel'e diğer bir eleştiri ise CDU Federal Meclis Grubu Başkan vekili milletvekili Ingrid Fischbach'dan geldi. "Hıristiyan bakış açısı temel alındığında hedef alınarak vurulan bir insanın ölümünden dolayı mutlu olunmasını doğru bulmuyorum." diyen Fischbach, Ladin'in dünya çapında gerçekleştirdiği eylemlerinin unutulmaması gerektiğini, ancak yine de Merkel'in Ladin'le ilgili tavrını hoş karşılamadığını anlattı.

Yine CDU Federal Meclis milletvekili ve Almanya Katolikleri Merkez Komitesi üyesi Thomas Dörflinger de yaptığı açıklamada, "Usame bin Ladin'in yol açtığı felaketlerin önüne geçilmesi noktasında rahatladığını, ancak bu kişinin öldürülmesi karşısında ise sevinmediğini" kaydederek Angela Merkel'e göndermelerde bulundu. Katolik Çalışma Grubu Sözcüsü Martin Lohmann ise benzer açıklamalarda bulunarak, "yaşam hakkının kutsallığına" atıfta bulundu. Terör tehlikesinin azalacağına sevinilebileceğini ancak bir insanın ölümüne sevinilemeyeceğinin altını çizen Lohmann, "Bir Hıristiyan için bir insanın ölümü sevinç nedeni olamaz." dedi.

"AÇIKLAMALAR UTANÇ VERİCİ"

Bu arada Yeni Savcılar Birliği tarafından yapılan açıklamada da Başbakan Merkel'in kınanması dikkat çekti. Merkel'in açıklamalarını "utanç verici" olarak nitelendiren birlik, Bin Laden'in şiddet yanlısı bir suçlu olmasına rağmen bu durumun bir insanın öldürülmesini meşru kılmayacağını ifade etti. Birlik ayrıca, her suçlunun mahkeme önünde hesap vermesi gerektiğine de vurguda bulundu.

cihan



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,303 µs