En Sıcak Konular

AKP'nin gözü Alevi oylarında

0 0 0000 00:00 tsi
AKP, Aleviler’in desteğini almak için İstanbul’da özel aday arıyor. Parti yönetimi, alevi kesimin önde gelen bazı isimleri ile temasa geçti. 

AKP, Aleviler’in desteğini almak için İstanbul’da özel aday arıyor. Parti yönetimi, alevi kesimin önde gelen bazı isimleri ile temasa geçti
En güçlü isim, DYP’de Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Tarihçi-Yazar Reha Çamuroğlu. Çamuroğlu ile anlaşılması halinde İstanbul’dan aday gösterilmesi planlanıyor. AKP’nin teklif götürdüğü Çamuroğlu, DYP’de siyasete girdi. 2005’te Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan Çamuroğlu’nun, AKP’ye sıcak baktığı öğrenildi. AKP, Tunceli birinci sıradan da Alevi bir ismi aday gösterecek.

Özyol: Helalleştim
AKP’de müracaatlar başlarken ilginç bir olay gerçekleşti. İki dönemdir milletvekilliği yapan Adıyaman Milletvekili Mehmet Özyol, Özyol, “Bir süredir siyaseti bırakmak istiyordum. 1.5-2 yıl önce ayrılacaktım, yanlış anlaşılır diye bırakmadım. Tayyip Bey’le görüştüm ve ’herhangi bir beklentim yok, helallik istiyorum’dedim. Parmak kaldırıp-indirmek bana doğru gelmiyor” dedi.

Zeydan oğluna bıraktı
Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan siyaseti bırakıyor. 25 yıl belediye başkanlığı ve 3 dönem milletvekilliği yaptığını belirten 69 yaşındaki Zeydan’ın önünü açtığını ve oğlunun AKP’den aday olduğunu söyledi. AKP Yalova Milletvekili Şükrü Önder’in sağlık gerekçesiyle aday olmayacağı, Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali’nin de siyasete devam etmeyeceği belirtiliyor.

Erdoğan’ın çizecekleri
Başbakan, AKP’li bazı vekilleri ise listeye almayacak. Özel yaşamı nedeniyle gündeme gelen Halil Ürün, Sabri Varan, İbrahim Özal ve Aydın Dumanoğlu çizik yiyecek isimler arasında gösteriliyor. Ürün, dayak attığı 30 yıllık eşi Esma Ürün’ün karakola şikayetçi olmasıyla kamuoyu gündemine geldi. Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan ise 17 yıldır evli olduğu eşi Nuriye Varan’dan ani bir kararla boşanması ve 21 gün sonra AKP Muş Milletvekili Seracettin Karayağız’ın TBMM’deki sekreteriyle evlenmesi nedeniyle ilgi odağı oldu. İstanbul Milletvekili İbrahim Özal da asistanıyla imam nikahı kıyması nedeniyle haber oldu. Trabzon Milletvekili Aydın Dumanoğlu da yasal eşi Sevil Dumanoğlu’nun, imam nikahıyla ikinci evliliğini yaparak gayrımeşru çocuk sahibi olduğu iddiasıyla açtığı dava sonucunda boşandı.

Milli görüşçülere tırpan
AKP kulislerinde ayrıca bazı Milli Görüşçü vekillerin de yeniden aday gösterilmeyeceği konuşuluyor. Erdoğan, teşkilat ve belediye başkanlarının kavgalı olduğu illerde de bazı milletvekillerinin yerine “birleştirici” isimleri tercih edecek.

vatan
 



Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,211 µs