En Sıcak Konular

Demirel: Uzan'sız çıkmayın!

0 0 0000 00:00 tsi
Demirel: Uzan'sız çıkmayın! Seçime yönelik siyasi manevralarına sürdüren Demirel şimdi de DYP ile ANAVATAN arasında sağlanan birliğe Ağar ve Mumcu'ya rağmen GP içinde ısrar ediyor.

Seçime yönelik ittifaklar ve birleşmelerle ilgili çalışmalar halen sürerken, sağdaki DYP-ANAVATAN birleşmesine baraj endişesinin aşılamaması yüzünden yeni aktörlerin katılımı söz konusu.

Bu amaçla 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel başta olmak üzere “manevi hami” durumundaki bazı isimlerin Genç Parti'yi de bu safa katmak için yoğun bir kulis faaliyeti yürüttüğü gözleniyor. AK Parti hükümetinin kurulmasından bu yana hükümete karşı çok ciddi bir muhalefet sergileyen Demirel'in yaptıkları “futbol antrenörüne” benzetiliyor. Önce CHP ile seçim ittifakının yollarını deneyen GP lideri Uzan'ın, “merkez sağda birlik” sloganıyla yola çıkan DYP ve ANAVATAN birleşmesi içine dahil edilmek istenmesine Ağar'ın “göstere göstere siyaset mühendisliği yapıldığı” gerekçesiyle sıcak bakmadığı belirtiliyor.

AĞAR'I İKNA ÇABALARI

DYP-ANAVATAN birleşmesinin baş mimarı Demirel, seçime yönelik siyasi manevralarına devam ediyor. Demirel şimdi de DYP ile ANAVATAN arasında sağlanan birliğe Genç Parti'nin de alınması konusunda ısrar ediyor. DYP-ANAVATAN bloğunun da baraja takılabileceği endişesini taşıyan Demirel'in bu önerisine DYP lideri Mehmet Ağar'ın sıcak bakmadığı kaydedildi. İlk önce CHP'ye “birleşelim” teklifi götüren Cem Uzan, CHP'den olumsuz cevap alınca, 1 Mayıs'ta Demirel'i ziyaret ederek DYP-ANAVATAN bloğuna katılmak istediğini belirtmiş, Demirel de bu öneriye sıcak baktığını ifade etmişti.

UZAN MANEVİ EVLAT

Şimdilerde Demirel'in Ağar'ı ikna etmeye çalıştığı bildiriliyor. Öte yandan Demirel'in bu girişimleri, “Baba'nın yeni manevi evladı Cem Uzan” yorumlarına neden oluyor. Cem Uzan'ın da babası Kemal Uzan ile dostluğu nedeniyle Demirel'i “baba dostu” olarak gördüğü, bu nedenle Demirel'in evindeki görüşme sırasında “Siz nasıl uygun görürseniz öyle olsun” dediği siyasi arenaya sızmıştı. GP lideri Cem Uzan, Demirel'i Güniz Sokak'taki evinde ziyaret etmiş ve sağdaki birleşmeye dahil olmak istediğini resmen bildirdiği belirtilmişti.

Yenişafak 



Bu haber 217 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,699 µs