En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu 1 Mayıs'ı kutladı

29 Nisan 2011 21:56 tsi
Kılıçdaroğlu: Bir dönem 1 Mayıs marşı bile yasaktı...

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasa değişikliği ile iki sendikaya üye olabilmenin yolu açıldı. Allah aşkına, bir sendikaya üye olanı kapının önüne koyuyorsun, ikinciye nasıl üye olacak adam? Herhalde ikinciye de üye olanı yurtdışına sürecekler" dedi.

Tekirdağ'daki mitingin ardından seçim otobüsüyle Çorlu'ya geçen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yolda uğradığı bir benzin istasyonunun lokantasında vatandaşlarla sohbet etti. İlçe girişinde halk otobüsleri sahiplerinin protestosu ile karşılaşan Kılıçdaroğlu burada halk otobüslerinin temsilcisi ile görüştü. Parti otobüsünün önüne atlayan halk otobüsçüleri Kılıçdaroğlu'ndan sorunlarının çözülmesini talep etti.

Konvoy halinde Çorlu Belediyesi şantiyesine gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karanfillerle karşılandı. Burada işçi yeleği giyen Kılıçdaroğlu, daha sonra üzerinde 'Yaşasın onurlu mücadelemiz' yazılı önlüğü giyerek, seçim otobüsünden vatandaşaları selamladı. Yoğun bir ilgi ile karşılanan Kılıçdaroğlu'na işçiler çeşitli yörelere ait halk oyunları gösterilerinde bulundu.

"TÜRKİYE'YE NEFES ALDIRACAĞIZ"

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın konuşmasının ardından iş makinesinin üzerine işçi yeleği giyerek çıkan Kılıçdaroğlu "Biz isteriz ki bu ülkede herkes iş güç sahibi olsun. Türkiye rahat bir nefes alacak inşallah. Türkiye'ye rahat nefes aldıracak bizleriz. Beraber güç birliği yaparsak, beraber mücadele edersek, emeği ve alın terini beraber yüceltirsek aşamayacağımız duvar yoktur. Yerel yönetimler CHP'nin başarılı olduğu alanlardır. İsim olarak marka yaratmışsız. Belediye başkanı söyledi ?Benim kadar iş makinesi alan var mıdır diye' soruyor. Sen araştırsaydın. Ama senin aldığın gibi almamıştır. Başka türlü almıştır" dedi.

"ALDIK OTOBÜSLERİ, YOKUŞ ÇIKMIYOR''

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk raylı sistemi getirmişiz, ilk tercihli yol uygulamasını yapmışız, ilk metronun temelini atmışız. Bunların tamamının altında yerel yöneticilerimizin imzası vardır. İstanbul'dan bir örnek vereceğim. Metrobüs hattında kullanılmak üzere, krizin en yoğun olduğu günlerde Hollanda'dan otobüs aldık. Türkiye Avrupa'nın en büyük otobüs üretim merkezidir. Yunanistan'daki otobüslerin % 42'si Türkiye'de üretiliyor. Tanesine 1 milyon 200 bin Avro ödedik. Hollanda'da dağ yoktur. Dağ olmayınca, kendilerine göre otobüs yapmışlar. Otobüs yokuş çıkmıyor. İstanbul da Yeditepeli. Hiç siz Recep Bey'in bundan bahsettiğini duydunuz mu? Bir de kul hakkından bahsediyorlar. 1 milyon 200 bin Avro ödeyip, dünyanın enpahalı hurdalığını oluştururken sendikalarımızdan ses çıkmadı. Sitemim bundandır kusura bakmayın."

'BİR SENDİKAYA ÜYE OLANI KAPININ ÖNÜNE KOYUYORSUN'

Çorlu'da CHP Genel Başkanı şunları söyledi: "Anayasa değişikliği ile iki sendikaya üye olabilmenin yolu açıldı. Allah aşkına, bir sendikaya üye olanı kapının önüne koyuyorsun, ikinciye nasıl üye olacak adam? Herhalde ikinciye de üye olanı yurtdışına sürecekler. O Anayasa değişikliğine 'evet' oyu vermek için kampanya açan bir sendikamız vardı. Şimdi o sendika başkanı kapağı Meclis'e atacak. Meclis'te ona 'Nasıl oluyor da bu işçiler sendikalı olamıyor' diye hesap soracağız. Sen neden hükümete karşı mücadele etmedin? İşsizliği yenmek için çalışma süresini kısaltmak lazımmış. Eğer çalışma süresi kısalırsa daha fazla işçi istihdam edilirmiş. Kim yapacak bunu, sen hükümet değil misin, yap. Hayır, akılverecek, kendisi yapmayacak.''

'BİR DÖNEM 1 MAYIS MARŞI BİLE YASAKTI'

İşçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı da kutlayan Kılıçdaroğlu, alana gelişi sırasında çalan 1 Mayıs marşının bir dönem yasak olduğunu söyledi. İşçinin ve emekçinin hakkını savunmanın cesaret istediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Birara bunun mücadelesi verildi. Ağır bedeller ödendi. İnsanlar hak istedikleri için işkencelerden geçirildi. Şimdi biz mücadeleyi sokaktaki yurttaş dahil, bu ülkenin her yurttaşı için yapacağız. Yeter ki mutlu bir Türkiye'yi, sosyal bir devlet olan Türkiye'yi ayağa kaldıralım" diye konuştu.

haberturk



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,879 µs