En Sıcak Konular

''Kanal İstanbul'da karanlık güçler, çete, mafya yok''

29 Nisan 2011 19:18 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kanal İstanbul'da insan yok' eleştirisine "Orada çeteler, mafya, karanlık güçler yok. Milletin kendisi var." şeklinde cevap verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin resmi açılışını düzenlenen törenle gerçekleştirdi. Açılışta Erdoğan'a Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve binlerce vatandaş eşlik etti.

"KILIÇDAROĞLU ZAMANINDA İLAÇ KUYRUĞUNA GİRER ALAMAZDIK"

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, sağlık hizmetlerine yaptıkları yatırımlardan bahsetti. Erdoğan, hükümete geldikten sonra sağlık, emniyet, eğitim ve adalet ana konularının öncelikleri arasına girdiğini belirtti.

Kendilerinden önceki dönemde hastanelerin SSK, PTT ve Devlet hastanesi diye ayrıldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Sağlıkta atılan adımlar ortada. Devlet hastanesi bir tarafta, SSK bir tarafta, devletin kurumlarına ait hastaneler, özel sektör, vakıf hastaneleri bir tarafta, her şey bölük pörçüktü. Ben sigortalıydım ve girerdik kuyruğa, sabah erken saate, hak getire... Sıra gelirdi, doktor efendi bizi, kusura bakmasınlar, muayenehaneye davet ederdi. Bunları biz yaşadık. Yazılan ilacın yarısını alır, yarısını alamazdık. Alamadığımızı nerden temin ediyorduk, gidip serbest eczaneden alıyorduk, Genel müdür kim? Vaka ortada." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde kurumun kardan sürekli zarara geçtiğini anlatan Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "İflas eden bir SSK, zarar eden bir SSK, başında da Bay Kemal. Görevi devraldığı zaman zararda olan bir SSK yoktu. Devraldıktan sonra başladı. Her yıl zarar arttı, ondan sonra da siyasete girmek istedi. Rahmetli Ecevit siyasete kabul etmedi. Aday yapmadı, sene 99, ben söylemiyorum, belgeler söylüyor. Bunların eline on koyun teslim edin güdemezler."

"KÜBRA'YI GÖRÜYORSUN, SEMİH'İ NİYE GÖRMÜYORSUN?"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 2,5 aylık Kübra bebeğin açlıktan ölmesiyle ilgili yaptığı eleştirilerini, Gümüşhaneli Semih Karabulut'un 6 yıldır beklediği böbreğe hava operasyonu sayesinde kavuştuğu olayı hatırlatarak cevaplandırdı. Erdoğan şöyle konuştu: "Diyorsun ki '2,5 yaşındaki Kübra açlıktan ölüyor.' Eline diline dursun senin. Onu görüyorsun da Semih'i niye görmüyorsun? Bak neler yapılıyor. Nerden alınıyor nereye götürülüyor, bunu görmüyorsun. Suistimal etmeyin, gerçekleri görün vakayı görün. Bu tür olaylar gözden de kaçabilir, olabilir de ama biz bu gün her fakire hiçbir imkanı olmayan kardeşimize devletten nakdi olarak da destek veriyoruz, ayni olarak da destek veriyoruz."

Kılıçdaroğlu'nun 'Kanal İstanbul projesinde insan yok' eleştirilerine de cevap veren Erdoğan, proje sayesinde on binlerce insanın iş sahibi olacağını vurguladı. Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: "10 binlerce insan çalışacak, konutlar yapılacak, alışveriş merkezleri yapılacak. 'Burada insan unsuru yok' diyor. Orada çeteler, mafya, karanlık güçler yok. Orada bu milletin kendisi var."

cihan

 



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,604 µs