En Sıcak Konular

Çavuşoğlu: Hırvatistan model olma yolunda

29 Nisan 2011 15:21 tsi
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 27-29 Nisan 2011 tarihleri arasında Hırvatistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyareti bugün tamamladı.

AKPM Başkanı Çavuşoğlu Hırvatistan'daki temasları sırasında; Hırvatistan Cumhurbaşkanı Ivo Josipoviç, Meclis Başkanı Luka Bebiç, Başbakan Jadranka Kosor, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanı Gordan Jandrokoviç ve diğer yetkililer ile görüşmelerde bulundu.

AKPM Başkanı Çavuşoğlu iki günlük resmi ziyaretin sonunda yaptığı değerlendirmede; Hırvatistan'ın Avrupa ile entegrasyonda doğru bir yolda olduğunu ve diğer Balkan ülkelerinin AB üyeliği süreci için bir model olabileceğini ifade etti. Hırvatistan'ın demokratik kuralların tesisi ve uygulanması alanında önemli ilerleme kaydettiğini söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu, ülkenin özellikle insan hakları ve hukuk devletinin inşa edilmesi alanlarında kaydettiği aşamaya dikkat çekti.

Hırvatistan'ın geçmişten kaynaklanan sorunların çözülmesiyle ilgili olarak önemli çaba ortaya koyduğunu ifade eden AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hırvatistan'ın bölgede uzlaşma ve işbirliğinin güçlendirilmesi yönünde oynadığı rolün de övgüye değer olduğunu söyledi. Savaş suçlarının ulusal düzeydeki yargılama sürecinde halen daha fazla çabaya ihtiyaç bulunduğunun da altını çizen Başkan Çavuşoğlu, göçmenlerin ve yerlerinden edilmiş kişilerin mülkiyet sorunlarının adil ve nihai bir şekilde çözülmesinin de geçmişten kaynaklanan bu sayfanın kapanmasına yardımcı olacağını ekledi.

Hırvatistan makamlarının verimliliği ve profesyonelliği artırmak için yargı reformuna devam etmesi gerektiğini vurgulayan AKPM Başkanı Çavuşoğlu, yolsuzluk ve organize suçlara karşı Hırvatistan makamlarının sergilediği "sıfır hoşgörü" politikasından övgüyle söz eden Başkan Çavuşoğlu, bu politikaya cesaret ve kararlılıkla devam edilmesi, bu alanlarda bölgesel düzeyde işbirliğinin daha da güçlendirilmesi ve Avrupa Konseyi kurumlarının yardım ve uzmanlığından istifa edilmesi hususunda ülke makamlarına çağrıda bulundu.

Azınlık hakları alanında ülkede önemli gelişmeler kaydedildiğini de ifade eden AKPM Başkanı Çavuşoğlu, geçmişten kalan nefreti ortadan kaldırmak ve Romanların durumlarını iyileştirmek için bu alanda daha fazla reforma ihtiyaç duyulduğu da ekledi.

Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin reform sürecine ilişkin gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmelerde, Kuzey Afrika'da yaşanan gelişmeler ışığında Akdeniz'de işbirliği ile dinler ve kültürlerarası diyalogun geliştirilmesi ihtiyacı konuları da ele alındı.

cha



Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,129 µs