En Sıcak Konular

Erdoğan: '4-4'lük silme cahil'

29 Nisan 2011 14:33 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mitinglerde konuşmalarında AK Parti hükümetini çiftçi ve esnafı bitirmekle suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

2002 yılında hükümete geldikleri dönem ile 2011 yılları arasındaki ekonomik büyümeyi örnek veren Başbakan Erdoğan, "Bunları söyleyebilmek için dört dörtlük silme cahil olmak lazım. " diye konuştu. Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Kurulu Pendik Green Park Otel'de gerçekleştirildi. Genel kurula Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, devlet bakanları Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Başbakan Recep Tayiyp Erdoğan, Türkiye'nin 8, 5 yıl boyunca ekonomide iki sihirli kavramı sürekli gündeme getirdiğini söyledi. Bu iki kavramın "istikrar" ve "güven" olduğunu dile getiren Erdoğan, iktidarları boyunca en fazla hassasiyet gösterdikleri konuların başında bu iki kavramın geldiğini vurguladı. 2002 sonunda iktidara geldiklerinde iş dünyasının devlete "Gölge etmesin başka ihsan istemez" feryadı olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "Ekonomiyle ilgili olarak hükümetlere düşen görev bellidir. Sınırları bellidir. Biz 8, 5 yıl boyunca işte hep o sınırın içinde kaldık. Sorumluluklarımız yerine getirdik, biz dedik ki düzenleyici, ufuk gösteren, denetleyici olacağız ve bunları yaptık. Yolları açan, yolların güvenliğini sağlayan, yani üretim istihdam için uygun zemini hazırlayanlardan olacağız dedik ve bunu gerçekleştirdik. " dedi.

Göreve geldikleri 2002 yılında toplam yatırımların 58, 6 milyar Dolar olduğunu 2010 yılında ise bu rakamın 207 milyar dolara çıkarak bütün zamanların rekorunu kırdığını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Aynı şekilde özel sektör yatırım miktarı 2002 de 43 milyar lirayken, 2010 sonunda yine tüm zamanların rekorunu kırarak 164 milyar liraya yükseldi. 2002 yılında Türkiye'de 96 bin otomobil satılmıştı. Hani diyorlar ya 'fakirlik yoksulluk şu bu filan falan' Halep oradaysa Arşın Türkiye. 2010 yılında kırılan bu rekor çok önemli ne kadar otomobil sattık daha sonra nereye geldik. " diye konuştu.

2011 yılının ilk 3 ayında 123 binden fazla otomobil satıldığını belirten Başbakan Erdoğan, trendin böyle devam etmesi halinde 2011 yılında 1 milyon satış rakamına çok yaklaşılacağını belirtti. Beyaz eşya satışlarında da aynı artışın yaşandığına işaret eden Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "Buzdolabı geçen yıl ilk 3 ayda 343 bin satış vardı. Bu yıl ne oldu biliyor musunuz? 436 bin buzdolabı satışı var. Bu ne demek yani fakirliğin olduğu bir yerde evlilikler olur mu? Olmaz. Demek ki evliliklerde de ciddi bir artış var. Bu bizim medeniyet projemizi artırıyor. " şeklinde konuştu.

Turizm rakamlarından da örnek veren Başbakan Erdoğan, geçen yılın ilk üç yaında 2 milyon 439 bin olan turist sayısının bu yıl 3 milyon 600 bini bulduğunu dile getirdi. Faiz oranlarının da gösterge açısından 2002 yılında ortalama yüzde 63 olan faiz rakamlarının 2010 yılı sonunda yüzde 8. 1 olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Yüksek faizin bedelini iş adamlarının ödediğini belirten Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bankadan kredi alacaksa oraya ödüyordu. Tüketici kardeşim aynı şekilde duman oluyordu. Ev almaya kalksa araba almaya kalksa ayrı bir dert. Hepsinde ayrı bir sıkıntı. Şu anda faizlerin oranı ortalama yüzde 8. Türkiye 2002 yılında yüzde 63 faiz verdiği halde 9 ay gibi çok kısa bir süreyle dünyada borçlanabiliyordu. Şimdi 10 yıla kadar borçlanabiliyor. Bu nedir bu bu kredibilitedir. Bu güvenilirliktir. Dünya artık Türkiye'ye borç para verirken güveniyor. Ben buraya veririm parayı burada herhangi bir sıkıntı olmaz diyor. Kim ödüyor bunu biz ödüyoruz. Benim yoksul vatandaşım ödüyor. Şimdi çıkıp meydanda konuşuyorlar. "Bunlar çiftçi esnafı yaktı. Şunu yaptı bunu yaktı" . İnsaf et. Bunları konuşabilmek için 4 dörtlük silme cahil olmak lazım. "

cha



Bu haber 904 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,019 µs