En Sıcak Konular

Fenerbahçe'de 4 futbolcunun bileti kesildi

29 Nisan 2011 11:37 tsi
Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, 4 futbolcunun biletini kesti.

Vücut ve kas yapısı sakatlanmaya müsait olan, topla hızlandığı anda adalesi atabilen ve maliyeti de yüksek olan Dia; Bilica, Cristian ve Güiza'yla birlikte gönderilecekler listesindeki yerini aldı.

Fenerbahçe'nin sezon başında Fransız ekibi Nancy'den büyük umutlarla transfer ettiği Issiar Dia, sakatlıktan bir türlü kurtulamayınca teknik direktör Aykut Kocaman tarafından gelecek sezon gönderilecekler listesine alındı. 6 milyon Euro bonservisle kadroya katılan ve yıllığı 2.2 milyon Euro'dan 4 yıllık sözleşme imzalanan Senegalli futbolcu daha forma giydiği ilk maçta sakatlanmıştı. Sonraki dönemde ise sık sık adale sakatlığı yaşayan Dia hiç sarı ya da kırmızı kart cezalı olmamasına karşın sık sık takımını yalnız bırakmıştı.

Ayrıca ligde bu sezon oynanan tüm kritik maçlarda takımını yalnız bırakan Senagalli oyuncunun vücut ve kas yapısı sakatlığa fazlasıyla müsait. Öyle ki 'rüzgârın oğlu' lakabıyla anılan Dia topla bir anda hızlandığında bile adalesi atabiliyor. Maç içinde en büyük silahı deparları olan oyuncunun bu sebeple her an sakatlanma riski de bulunuyor. Takım içinde sevilen bir oyuncu olmasına rağmen vaktinin çoğunu Samandıra'nın salonunda geçiren Issiar Dia'ya hocası Aykut Kocaman da tepkili.

Kocaman'ın bu kararının sebebi önümüzdeki sezon Avrupa'da ve ligde faydalı olamayacağını düşünmesi

Genç teknik adam her oyuncusuyla birebir ilgilenirken, Dia'dan daha fazla gayret beklediğini ancak Senegalli yıldızın sakatlıktan kurtulmak için çok hırslı olmadığı kanaatinde. Bu görüşünü oyuncusuna da iletti ancak kalan son 4 haftada Dia 10 gündür geçmeyen ödeminden kurtulursa formayı en azından sezon sonuna kadar kapabilecek. Ama bu sakatlık dönemi sonrası formuyla bu ihtimal de oldukça zor gözüküyor. Çünkü idman temposunda takımın gerisinde kaldı.

BU gelişmelerin ardından 30 haftası geride kalan ligde 24 maçta forma giyen ancak sadece 12'sinde ilk 11'de görev yapan Senegalli futbolcudan önümüzdeki sezon Avrupa'da ve lig maçlarında yararlanamayacağını düşünen Aykut Kocaman kararını verdi.

Hem hayâl kırıklığı yaratması hem de maliyetinin yüksek olması nedeniyle Aykut Kocaman yönetimden Dia'nın yollanmasını isteyecek. Senegalli futbolcu böylece Bilica, Cristian ve talibi çıkması durumunda Güiza'nın ardından sezon sonunda yolların ayrılacağı 4. yabancı olacak.



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,968 µs