En Sıcak Konular

Babacan'dan MB'ye 'munzam karşılık' desteği

29 Nisan 2011 11:29 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası'nın (MB) munzam karşılık oranlarını artırmasının ekonomiye uzun vadede yararları olacağını vurguladı.

Babacan, "Ak akçe kara gün içindir. MB'nin 45 milyar liraya varan mevduata karşılık tuttuğu rakam ekonominin yavaşlayacağı günlerde kullanılacak rezervlerdir. Bu, zor günlerde kullanılacak cephane olarak da görülebilir." dedi.Başbakan Yardımcısı Babacan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından tertip edilen İstanbul Finans Merkezi Konferansı'na katıldı. DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete ve Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in de hazır bulunduğu konferansta konuşan Ali Babacan, MB'nin munzam karşılık oranları ile ilgili kararını değerlendirdi. Babacan, "Bankalardan munzam karşılıklar konusunda olumlu yaklaşımların yanında olumsuz yaklaşımlar da geliyor. Bankaların ekonomistleri kararı onaylıyor ama kimi patron ve genel müdürler karlarının bekledikleri kadar olmayacağından kaygılanıyor ve tenkit ediyor." ifadelerini kullandı.

MB'nin kararını olumlu bulan Başbakan Yardımcısı Babacan, sözlerine şöyle devam etti:

"Ak akçe kara gün içindir. Kurumun bir bakıma 45 milyar liraya varan mevduatla ilgili karşılık tuttuğu rakam, ekonominin yavaşlayacağı dönemde kullanılacak rezervlerdir. Bu rezervler zor günlerde kullanılacak cephane olarak görülmeli. İktidar olarak biz ekonomiye uzun vadeli baktık, her zaman uzun vadeli istikrardan yana olduk. Çocuklarımızın torunlarımızın Türkiyesi için yola devam ettik. Seçimlere de böyle bakıyoruz, bu sebeple popülizm yapmayacağız."

cihan



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,997 µs