En Sıcak Konular

Müslüman Alimler'den Suriye bildirisi

29 Nisan 2011 11:23 tsi
Müslüman Alimler'den Suriye bildirisi
Sünni Alimler Birliği, Suriye halkını vahşice katleden Suriye rejimini yeren ve halkı destekleyen bir bildiri yayınladı. Bildiride Suriye halkının ne olursa olsun sonuna kadar devrimini sürdüreceği ifade edildi.

Sünni Alimler yayınladıkları bir bildiriyle Suriye rejimine yüklendi. Suriye rejiminin iktidarı gasp ederek elde ettiğinin, halkın bir gün bile bu rejimden razı olmadığının belirtildiği bildiride Suriye topraklarının ve ehlinin faziletleri sayıldı. Ayrıca rejimin ülke servetlerini çalarak topraklarını Yahudilere sattığı, Suriye Ordusu’nu zayıflatarak da Yahudilere isteseler elde edemeyecekleri bir güvenlik ortamı sağladığı dile getirilerek ülke topraklarında Haçlıların ve Tatarların yapmadığı Müslüman katliamına imza attığı vurgulandı.

Sünni Alimler Birliği, Suriye’de cereyan eden olaylara ilişkin bir bildiri yayınladı. Suriye’de olanların ‘kalpleri parçalayıcı ve ağlatıcı’ olarak vasıflandırıldığı bildiride Suriye’nin hilafetin ilk beşiği, topraklarının da mahşer, yayılma ve alemler için bereketli kılınmış bir mekan olduğu belirtildi.

Ülkenin ve halkının üstünlükleri ise şöyle sıralandı: ‘Ve bu ülke peygamber efendimizin (sav) ashabına (r.anhum) ehlini tavsiye ettiği, faziletini ve bereketini bildirdiği bir ülkedir. Bu ülke, taifetu’l mansura’nın ve tanınmış salih kimselerin sığınağıdır.  Halkından ne salihler ne evliyalar ne mücahitler ne alimler ne çaba sahipleri çıkmıştır. Zamanın unutmadığı, günler ve yıllar geçmesine karşın çalışmaları kaybolmayan büyükleriyle ne kadar da süslenmiştir bu ülke. Bu ülke ki Ebu Derda’nın, Ebu Zer’in, Muaviye’nin, tabiinin büyüklerinden Ebu Müslim ve Ebu İdris El-Havlani’lerin, Al-i Kudame’nin, İbn Teymiye’nin, İbnu’l Kayyim’in, El-Zehebi’nin, El-Sebki’nin, İbn Kesir’in, Nureddin ve Salaheddin’in ülkesidir.

‘Zalim, kafir rejim’

Sivil Suriye halkını zalimce öldüren Suriye iktidarındaki Baas Partisi’ni ‘kafir’ olarak nitelendiren bildiri şöyle devam etti: ‘Bu grup, halkının habersiz olduğu bir anda Şam diyarına musallat olmuştur. Arap milliyetçiliği elbisesine bürünmüş zalim, haddi aşmış, kafir bir topluluktan başka bir şey değildirler. Baas Partisi’nin ilkeleri hatalıdır. Zira Suriye halkına komplo kurmuş, mahrem anlayışı kapsamındaki her şeyini çiğnemiş, tüm fazilet sahibi Salih kimseleri dışlamış, ülkenin servetlerini çalmış, Golan Tepeleri’ni satmış, Suriye Ordusu’nu Yahudileri güvende kılacak derecede zayıflatmıştır. Suriye topraklarında Haçlılar ve Tatarlar’dan daha beter bozgunculuk yapmış ve Hama’da olsun diğer şehirlerde olsun Müslümanları katletmiştir.’

Sünni alimler yayınladıkları bildiride Suriye rejiminin iktidarı gasp ettiğini, Suriye halkının bu rejimden hiçbir gün razı olmadığını, bugünse hesaplaşma vaktinin geldiğini vurguladı. 

Ardından Suriye halkının sahte reform vaatlerine inanmayacağına peygamber efendimizin (sav) ‘mümin bir delikten iki defa sokulmaz’ hadisiyle işaret edilen bildiride Suriye halkının devrimini Allah’ın izniyle sonuna kadar sürdürüp zafer kazanacağı ifade edildi.

Bildiride Suriyeli alimlerden gösterileri yasaklayanlar da eleştirilerek ‘kötü alimler’ olarak nitelendirildi. Ardından bu alimleri kullanarak gösterileri engellemek isteyen rejime seslenilerek Suriye halkının bu alimleri dinlemeyeceği, halkın o alimlerin iktidarın uşağı olduklarını anladığı belirtildi.

Son olarak Suriye rejiminin İran’a güvenmesini de eleştiren bildiride, bu ülkenin de rejimin sallandığını gördüğünde kendisini yalnız bırakacağına işaret edildi. 




Bu haber 1,295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,876 µs