En Sıcak Konular

Alevilerden MHP'li Yıldırım'a tepki yağdı

29 Nisan 2011 10:30 tsi
İnternete düşen görüntüleri sebebiyle istifa eden MHP'nin aile ve kadından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım'a Alevilerden tepki geldi.

Alevi önderleri, birlikte olduğu kadınla sohbeti sırasında "Alevilerin cami ile Müslümanlıkla alakaları yok." ifadelerini kullanan Yıldırım'ın 'nefret suçu' işlediğini belirtiyor. Alevi Bektaşi Araştırmaları Merkezi Direktörü Şenol Kaluç, "Böyle isimlerin Meclis'e girmesi hem o parti hem de Türkiye için üzüntü verici bir durum." diyor.

Ankara Irmak Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Deneği Genel Başkanı Cengiz Hortoğlu, 'cahilce, bilinçsizce söylenmiş sözler' yorumunu yapıyor. Ardından ekliyor: "Yıldırım'ın tarif ettiği Alevilik değildir. Yıllardan beri süregelen yanlış anlaşılmanın bir tezahürü. Bu, toplumsal barışı bozacak ve prokotif bir konuşma. Bundan barış yerine kavga çıkar."

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez de, skandal sözlere şaşırmadığını ifade ediyor. Ancak bu söylemin 'nefret suçu'na girdiğine dikkat çekerek şu görüşü dile getiriyor: "Kafasının arkasındaki çirkinlikleri gösteriyor. MHP'ye oy veren ya da vermeye çalışan Alevilerin bir kez daha düşünüp vicdanlarını sorgulamalarını istiyorum. Türkiye kamuoyunu ise Alevilerle ilgili bir kere daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Toplumu rencide eden bu şahısların hiçbir alanda yer almamasının toplumsal bir görev olduğunu düşünüyorum. Artık nefret suçunun anayasada bir karşılığı olması gerekiyor."

zaman



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,535 µs