En Sıcak Konular

Balyoz'un kurye sistemi deşifre oldu

29 Nisan 2011 10:18 tsi
Balyoz'un kurye sistemi deşifre oldu

Gölcük Donanma'daki zulanın ardından Eskişehir'de emekli bir albayın evinde ele geçirilen Balyoz belgeleri, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Örnek'in kurye sistemini deşifre etti.

Sıcak delilleri değerlendiren Emniyet, "Deniz/Kara/Hava unsurlarının koordinatör/kuryeler vasıtasıyla gizliliğe riayet ederek irtibat kurdukları görüldü" tespitinde bulundu.

Eskişehir'de emekli bir albayın evinde ele geçirilen yeni Balyoz delilleriyle ilgili polis değerlendirmesi, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in 'özel kurye' sistemini kanıtladı. Gölcük Donanma Komutanlığı'ndan çıkan zulanın ardından emekli Hava Albay Hakan Büyük'ün evinde bulunan Oraj ve Suga eylem planlarıyla ilgili sıcak delilleri değerlendiren polis, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri'nin özel kuryelerle haberleştiği tespitinde bulundu. Gölcük'ten çıkan ve Özden Örnek adına imzaya açılan belgede, 'Balyoz' ifadesine yer verildikten sonra İstanbul'daki 1. Ordu Komutanlığı ile Kocaeli'ndeki Gölcük donanma Komutanlığı arasında 3 özel kuryenin görevlendirildiği görülmüştü.

İRTİBATI KOORDİNATÖR KURYELER SAĞLADI

Emekli Albay Büyük'ün evinden çıkan belgeleri değerlendiren Emniyet, "Suga Planı'nın, Balyoz kapsamında Deniz Kuvvetleri'nde Özden Örnek'in başını çektiği bir yapı tarafından hazırlandığı, aralarında hiyerarşik-organik bağ bulunmayan Deniz/Kara/Hava unsurlarının koordinatör/kuryeler vasıtasıyla gizliliğe riayet ederek irtibat kurdukları görüldü" tespitinde bulundu.

ADALETTEN KAÇIŞ İÇİN PLAN

Emniyet, Balyoz Planı'yla ilgili değerlendirmesinde ayrıca "Planlanan darbe için iç tehdit unsurları üzerinde etkinin tam olarak sağlanamadığı ve darbe faaliyetleri kapsamında çalışmalar yapan şahıslara adli ve idari olarak güçlük oluşturmaması maksadıyla planlamalar yapıldığı" şeklinde görüş bildirdi.


İstanbul-Gölcük hattında 3 özel Balyoz kuryesi

Balyoz'un hazırlık aşamasında Gölcük Donanma Komutanı olan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'in, darbe hazırlıklarının sızmaması için özel kurye görevlendirdiği anlaşılmıştı. Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen çete zulasındaki 'sinan kurye emri' adlı Ekim 2002 tarihli 'Özden Örnek' adına imzaya açılan belgede, Balyoz çalışmalarının 3 özel kurye ile yürütüleceği belirtildiği görüldü. Belgede Özden Örnek imzalı 'Arz ederim' ifadeleri kullanıldı.

yenişafak

 




Bu haber 1,164 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,412 µs