En Sıcak Konular

MHP'ye bomba gibi düşen iddia

29 Nisan 2011 08:29 tsi
MHP'ye bomba gibi düşen iddia

MHP kaset skandalı ile çalkalanıyor. Devlet Bahçeli parti yöneticilerine ültimatom verdi: Kaseti olan başka kim varsa istifa etsin.

Genel Başkan yardımcıları Çobanoğlu ve Yıldırım'ın skandal kasetlerinin ardından MHP lideri Bahçeli, Başkanlık Divanı üyelerini acil toplantıya çağırdı. Uzun bir aradan sonra Ülkü Ocakları'ndan koruma verilen Bahçeli, "Kaseti olan başka kim varsa istifa etsin' restinde bulundu.

Sağ seçmene, Hz. Osman'a ve Aleviler'e hakeret eden MHP Genel Başkan yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu'nun kaset skandali sonrası MHP'de alarm verildi. MHP lideri Devlet Bahçeli, Bolu ve Düzce'deki programlarının ardından Ankara'ya gelerek önceki akşam partisinin Başkanlık Divanı'nı topladı ve üyeleri uyardı.

"Kaset görmek istemiyorum"

Gece geç saate kadar devam eden toplantıda Bahçeli, benzer şekilde açığı bulunan ve kaseti yayınlanacağım düşündüğü kişilerin tespit edilmesini ve bu isimlerin zaman geçirmeden istifalarım vermesini is tedi. MYK üyelerinin alınmadığı toplantıda Bahçeli, bundan sonra hiçbir divan üyesinin kasetim görmek istemediğim sert bir dille ifade etti. Skandali sonrası Çobanoğlu ve Yıldırım görevlerinden istifa ederken, kayıtlarda adı geçen diğer iki isim koltuklarım korudu. Parti yönetimi, MHP Genel Muhasibi Ümit Şafak ve yeniden aday olmayan Hatay Milletvekili Turan Çirkin'den istifa istemedi.

Disiplin incelemesi başlatıldı

Genel başkan yardımcılığı ve MYK üyeli ğinden istifa etmek zorunda kalan MHP'li divan üyeleriyle ilgili parti de disiplin yönün den inceleme başlattı. Parti Disiplin Kurulu yanında parti müfettişlerinin de konuyu inceleyeceği bildirildi. Disiplin soruşturmasına gö re parti tüzüğüne göre ihraca kadar uzanan cezalardan birisinin verilmesinin gündemde ol duğu öğrenildi. İstifa eden genel başkan yardımcılarının kendi lerinin ve araçlarının saldırıya uğramaları üzerine MHP'de güvenlik önlemleri artırıldı. Bahçeli çok uzun süre sonra yeniden Ülkü Ocaklarından koruma aldı. Bahçeli, genel başkan seçil dikten sonra ocaklardan tahsis edilen koruma geleneğini kaldırmıştı.

Yeni bildiri yayınladılar

Toplantı sonrasında kasetlerin yayınlandığı farkHulkuculuk.word-press.com internet sitesinde yeni bir bildiri daha yayınlandı. Bildiride, MHP yönetiminde, Çobanoğlu ve Yıldırım gibi yaşam tarzı olanlar istifaya davet edildi.

Yerlerine aday gösterilmedi

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, kaset olayının ardından istifa eden Adana ve Kırşehir 1. sıra milletvekili adaylarının yerine yeni isimlerin YSK'ya bildirilmeyeceğini söyledi. Paçacı, yasaya göre istifa edenlerin yerine yeni isim bildirme-yeceklerini belirterek, "Sıralamadaki diğer arkadaşlarımız, istifa edenlerin yerine kaydırılacaklar" dedi. 25. madde engeli Paçacı, konu ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Kaset olayı sonrası Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu, Genel Başkan Yardımcılığı görevi ile milletvekili adaylığından istifa etmişti. YSK Adana ve Kırşehir seçim bölgelerine ilişkin, 2839 Sayılı Milletvekili Seçim Kanununun 25. maddesine göre işlem yapacak. 25 maddede, "Aday listelerinin kesinleştiği tarihten, oy verme günü saat 17.00' ye kadar ölüm ve- ya istifa nedeniyle aday listelerinde meydana gelecek eksilmeler, listelerin tamamlanmasını gerektirmez. Ancak, aday listelerinde yukarıdaki nedenlerle boşalma olması halinde listedeki adaylar liste sırasına göre kaydırılmak suretiyle boşalan yerler doldurulur" hükmü yer alıyor.

"8 KASET DAHA VAR"

Kaset skandalının ortaya çıktığı dakikalarda Meclis'te MHP'nin üst düzey isimleriyle beraber olduğunu söyleyen DYP eski Genel Sekreteri ve Manisa eski Milletvekili Tevfik Diker ise şok açıklamalar yaptı: "Bahçeli'ye akrabalık derecesinde çok yakın bir ismin de aralarında olduğu bir grupla beraberdim. Ağızlarını neredeyse bıçak açmıyordu. Renkleri kap karaydı. Bana ve benimle beraber olan parlamenterlere "Sırada 8 kaset daha varmış' dediler." Bahçeli'ye kasetlerle ilgili daha önce de ihbar geldiğini iddia eden Diker, MHP liderinin bunları ciddiye almadığını ve söz konusu isimleri genel başkan yardımcısı olarak seçtiğini belirtti.

Farklı Ülkücüler'in son bildirisi

Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu ile iki kadına ait gizli kamera görüntüleri ülkücü kadronun tepkisini çekmeye devam ediyor. Kendilerine "Farklı Ülkücüler" ismini veren bir grup şu açıklamayı yaptı: "Tasallutunuz altında koyunlaştığını sandığınız ülkücülerin, liyakatsizlik ve ahlaksızlığınız karşısında nasıl dimdik durduğunu, sineye çekmediğini ve tepkisini ortaya koyduğunu gördünüz! Yönetimde kirli olanlar kendiliğinden istifa etmediği takdirde, bundan sonra da görmeye devam edeceksiniz! Davamızı lekeleyen bu pislikler partinin etrafında dolaşmaya devam ederlerse, bir dahaki sefere parçalanan arabaları değil bedenleri olur! Partinin ve hareketin asıl sahiplerinin, zillet nedir bilmeyen ülkücü gençlerimiz olduğunu herkes görecektir! Selam olsun emanete ve izzetine sahip çıkan ülküdaşlara!"

Eşi ilaçla ayakta duruyor

Evli kadınlar ve Ruslar'la görüntüleri ortaya çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım'ın eşi Gülseren Yıldırım kriz geçirdi. Hastaneye kaldırılan Gülseren Yıldırım'ın sakinleştiricilerle ayakta tutulduğu öğrenildi. Gülseren Yıldırım hakkında eşi, kasette son derece ağır ifadeler kullanılıyordu. Yıldırım, kasette Betül isimli evli kadınla beraber olmadan önce eşi hakkında alaylı cümleler kuruyor, onun beş vakit namaz kılmasıyla alay ediyordu.

bugün



Bu haber 1,491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,220 µs