En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı seçilememesinin suçunu Meclis'e attı

0 0 0000 00:00 tsi
Cumhurbaşkanı seçilememesinin suçunu Meclis'e attı Köşk seçimlerini Cumhuriyet tarihinde ilk kez Anayasa Mahkemesi'ne taşıyan, seçimin 367 şartına takılması için Meclis'teki oylamalara gitmeyen CHP lideri Deniz Baykal, yaşanan sürecin sorumlusu olarak Parlamento'yu gösterdi.

'Meclis cumhurbaşkanı seçimini niye yapamamıştır?' sorusunu yönelttikten sonra cevabını yine kendisi verdi. Baykal, "Tek aday çıkıyor, o adayı seçemiyorsun. Bu Parlamento, bu çoğunluğuyla tek adaylı bir seçimi sonuçlandıramıyor. Ne kadar acı, üzüntü verici bir tablo. Bu, Türkiye'nin nasıl yanlış yönetildiğinin çok net bir tablosudur." dedi. Anayasa Mahkemesi kararına göre cumhurbaşkanı seçimi yapılamadığı için derhal seçime gidilmesi gerektiğini savunan CHP lideri, Meclis'teki Anayasa paketi görüşmelerini eleştirirken de Parlamento'yu tiyatroya benzetti: "Cumhurbaşkanı seçemeyen bu parlamento, güya cumhurbaşkanlığı seçimini değiştiren bir Anayasa değişikliği için toplanacak. Tiyatro, tiyatro..."

Dün Parti Meclisi toplantısından önce gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP lideri Baykal, yarın (bugün) Parlamento'nun, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili Anayasa değişikliği için oylama yapacağını hatırlattı. Toplumun ve hukuk çevrelerinin böyle bir değişiklik beklemediğini ileri süren Baykal, "Kimsenin inanmadığı proje, artık ömrü tükenmiş, cumhurbaşkanı seçemediği için derhal seçime gitmesi Anayasa emri olan bir Parlamento'da niye yer alıyor?" diye sordu ve ekledi: "Yazıktır, koca Meclis'i bu hale getirdiler.'' Bürokrasideki milletvekilliği istifalarını AK Parti'nin kadrolaşma politikasının yansıması olarak gören Baykal, seçim süreci sebebiyle üç bakanlığa atanan yeni isimleri ise bağımsız ve tarafsız olmamakla suçladı. Mevcut iktidarın devamı halinde, Türkiye'de sakıncalı bir istikrarsızlık ortaya çıkacağını iddia ederken, AK Parti'yi 'Türkiye'nin dengelerini çarpıtmak, iç barışını, huzurunu bozmak, Anayasa'sını tıkamak'la eleştirdi. Baykal, toplantıda da seçim tarihini eleştirdi. Temmuz ayında genel seçim yapılmasının 'gavur eziyeti' olduğunu savundu. Seçimlerin Haziran veya Eylül'de yapılmasını isteyen Baykal, 22 Temmuz'a milletin de tepki gösterdiğini ileri sürdü. 

Zaman



Bu haber 262 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,487 µs