En Sıcak Konular

Galatasaray'a 50 milyon dolarlık teklif

0 0 0000 00:00 tsi
Türkiye’de de futbol piyasasına gireceğinin sinyallerini veren GSM operatörü Vodafone, Galatasaray yönetimi ile masaya oturdu.

'Değişim burada’ sloganıyla piyasaya giren, adı Yunanistan'da telekulak skandalına karışan Vodafone, G.Saray’a 5 yıllığına 50 milyon dolar önerdi.

Lig ve Fortis Kupası maçlarının dışındaki diğer tüm karşılaşmaların yayın hakları ‘10 milyon dolara’ Doğan Grubu’na satılıyor.

Kalesinden koşarak gelip attığı frikikle takımına gol kazandıran kaleci reklamı ile Türkiye’de de futbol piyasasına gireceğinin sinyallerini veren dünya markası GSM operatörü Vodafone, G.Saray yönetimi ile masaya oturdu.

Forma reklamı için görüşmeler sürerken konuşulan rakamlar ise dudak uçurtacak cinsten. Vodafone, G.Saray’a 5 yıllık anlaşma için tam 50 milyon dolar teklif etti.

Şu anda bir başka GSM operatörü olan Avea ile sözleşmesi süren ve 2007-2008 sezonu sonuna kadar bu şirketle anlaşması olan G.Saray yönetimi konuyu düşünmek için süre isterken, sponsorluk için gelen bu cazip teklif sarı-kırmızılı kulübün aklını karıştırdı.

ÖNCE GALATASARAY

Telsim’i satın alarak Türkiye piyasasına giren ve dünyada futbola yaptığı yatırımlarla öne çıkan Vodafone, ülke içi imajına uygun olarak öncelikle G.Saray markası ile anlaşmak için sarı-kırmızılı kulübe cazip bir teklif sundu.

G.Saray yönetimi de sıcak para arayışlarına Vodafone gibi bir marka ile yapılacak evliliğin getirilerini de ekleyerek 50 milyon dolarlık teklifin pazarlığını yapmaya başladı.

G.Saray 5 yıllık anlaşmanın getirisi olan 50 milyon doların 20 milyon dolarını peşin geri kalanını 5 ayrı taksitte istiyor. Avea’dan son 3 yılda toplam 20.8 milyon dolar gelir elde eden G.Saray’ın en büyük sorunu ise bu şirketle yaptığı anlaşma.

AVEA’DA PÜRÜZ

AVEA ile hem sözleşme bir sezon daha devam ediyor, hem de anlaşmada hukuksal alanda ciddi sorunlar çıkartabilecek şu madde yer alıyor:

“Avea’dan sonra G.Saray başka bir GSM operatörü ile forma reklamı anlaşması yapamaz.” G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Polat’ın, Pazarlama AŞ Genel Müdürü Ebru Köksal ile birlikte yürüttüğü operasyonun en önemli ayağı da bu maddenin hukuksal alanda sorun yaratmaması.

SICAK PARA GEREK

Polat bu konuyla ilgili olarak hem Vodafone hem de Avea yetkilileri ile görüşürken, yeni sponsordan alınması planlanan 20 milyon dolarlık peşinat G.Saray için adeta taze kan olacak.

Çünkü sarı-kırmızılı yönetim sezon sonuna kadar, biriken prim ve transfer taksidi alacaklarıyla birlikte futbolculara 8 milyon dolar ödemek zorunda. Sıcak para ile bu sorununu çözecek olan G.Saray yeni transferler için de kaynak bulacak. Ama G.Saray’ın sıcak para bulma operasyonu sadece Vodafone anlaşması ile de sınırlı değil.

Vatan




Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,713 µs