En Sıcak Konular

AKP´nin mumunu en kısa zamanda söndüreceğiz

25 Nisan 2011 20:39 tsi
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Balıkesir'deki aday tanıtım toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a ağır hakaretlerde bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın kendisini dünya lideri gördüğünü belirten Kazan, "Türkiye genelinde yapılacak çalışmalar ve mitinglerle senin mumunu en kısa zamanda söndüreceğiz. Çünkü senin ampulün mum olmaya başladı. Sadece basit bir rüzgar bekliyor." dedi.

Saadet Partisi, Balıkesir milletvekili adaylarını düzenlediği törenle kamuoyuna tanıttı. Balıkesir Esnaf Odaları Birliği (BESOB) Toplantı Salonu'nda düzenlenen tanıtım törenine SP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa birinci sıra milletvekili adayı Şevket Kazan da katıldı.

"Mücahit Kazan" sloganlarıyla karşılanan Kazan, törende yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan ve Arınç'a sert eleştirilerde bulundu. Konuşmasının başında, adaylığı konusunda açıklamalarda bulunan Kazan, Balıkesir'in Erbakan Hoca'nın ikinci vatanı olması nedeniyle buradan aday olmak istemesine rağmen Bursa'dan aday gösterildiğini kaydetti.

AKP'nin kendisinin karşısına Bursa'da Bülent Arınç'ı koyduğunu anlatan Kazan, "Bülent Arınç, Milli Görüş'ten saptı. Seçim döneminde kendisiyle sık sık karşılaşacağız. Bursa´da enteresan bir karşılaşmamız oldu. Bizim yıllardan beri Milli Görüş´ün bülbülü diye bildiğimiz Bülent Arınç kardeşimiz, geldi Bursa´da bizim karşımıza çıktı. Biz Bursa´da Bülent Arınç´la ne yapacağız. Bülbül demem boşuna değil. Bir olay var. Onu anlatmanın sırası değil. Ama gerçekten enteresan bir insan. Bu davaya çok hizmeti geçmiş olan bir insan. Türkiye çapında Milli Görüşü anlatan bir insan. Ama Türkiye´de milli görüşü anlatan bu insan şimdi kalkmış eski dönemi anlatıyor. Yani AKP´den önceki dönemi anlatıyor. O dönem için diyor ki 'Biz at gözlüğüyle dünyaya bakıyormuşuz, aşiret usulü idare ediliyormuşuz.' Parlamentoda çıkarılan bir dergide böyle diyor. Buna bir cevap vermem gerekiyordu ben de dedim ki yıllardır Milli Görüş hatibi olarak tanınan Bülent Bey kardeşim ne kadar zor bir durumdasın. Hayatının en etkili günlerini geçirdiği Milli Görüşe şimdi laf atıyorsun, at gözlüğüyle dünyaya bakmak diyorsun. Milli Görüş yıllardır konferansını verdiğin halde ne olduğunu tanıyamadığın bir görüşmüş meğerse. Milli Görüş dünyaya at gözlüğüyle bakmak değil, tevhid akidesini kalbin merkezine oturtan bir anlayıştır. Geçenlerde Amerika´ya gitmiş beyefendi oradan dönerken diyor ki 'Bizim gerçek yolumuz meğerse AB´den Amerika politikalarının yanında olmakmış' diyor. İnsan şaşırıyor yahu. Bize hidayet ver ya Rabbi." dedi.

Saadet Partisi´nin seçimlerde parlamentoya gireceği iddiasında bulunan Kazan, çalışmalarıyla da sürükleyici parti olacaklarını söyledi. Kazan, şöyle dedi: "Bizim vazifemiz yolumuza devam etmek, 12 Haziran´da yapılacak olan bu seçimlerde mutlaka Balıkesir´den, Bursa´dan grup kuracak çoğunlukta parlamentoya girmek. Meclis'te o AKP´yi çalıştırmak için, bu AKP´ye iş gördürmek için, arkasından Saadet Partisi gibi bir sürücüye ihtiyacı var. Şimdi diyecekler ki AKP işi götürüyor ne istiyorsunuz? Yahu kardeşim AKP´nin bu işi götürdüğü yok. Götürdüğü yer Amerika´nın politikalarının istikametinde yürütüyor. Bakın başörtüsünü çözemedi. Eğer o parlamentoda Saadet Partisi olsaydı bizim arkadan iteklememiz Halk Partisi´ne benzemez. Bizim önden çekmemiz arkadan itmemiz MHP´ye benzemez. Biz tuttuk mu sürükler götürürüz. Şimdi gelecekler dolaşacaklar. Aman efendim AKP´yi zayıflatmayın diyecekler. O zaman biz de diyeceğiz ki sen AKP´nin iş yapmasını mı istiyorsun o zaman açın Saadet Partisi´nin önünü parlamentoda sizi arkadan itsin. Bak o zaman parlamertoda neler oluyor. Onların Allah'ın izniyle ruhu oluruz."

Milli Görüş Lideri merhum Necmettin Erbakan'ın ölmeden önce yaptığı konuşmayı hatırlatan Şevket Kazan, Milli Görüş'ün 41 yıllık hizmetlerini üç devreye ayrıldığını vurguladı. Kazan, "Birinci devre 1969-1996 Milliyetçi Cephe hükümetler dönemi. Bu devre çıraklık devremiz. İkinci devre 1996-1997 54. hükümet dönemi. Bu dönem kalfalık dönemimiz. 12 Haziran 2011´den sonraki dönem İnşallah ustalık dönemimiz olacaktır." açıklamasında bulundu.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN 'BU ADAM' DİYE SÖZ ETTİ"

İsim vermeden Başbakan Erdoğan'a sert eleştirilerde bulunan Kazan, şöyle devam etti: "Bu ifadeleri şimdi başkalarının ağzından da duymaya başladık. Sen ne kadar söylersen söyle senin ne çıraklığın bir işe yaradı, ne kalfalığın işe yaradı. Çırak ve kalfa olamayan, usta nasıl olacak. Onun ustalık dönemim diyor. Ustalık dönemi dediği dönemde neler yapıyor bu adam. Seçim beyannameleri bastırdılar. Seçim beyannamelerinde vaatlerden bir tanesi İstanbul´un yanına iki tane daha şehir koyacakmış. Yahu kardeşim sen bir zamanlar İstanbul Belediye Başkanıyken Anadolu´dan İstanbul´a göç edenlerden ne yapıp yapıp mutlaka vergi almamız lazım gelir diyordun. Amerika´nın istediği bu. Doğuyu boşaltıp boşalan yere Kuzey Irak´taki Kürt devleti kendini geliştirsin, arkadan İsrail desteklesin sonucunda da Türkiye´nin Güneydoğusunda İsrail önderliğinde vaadedilmiş topraklar zihniyetiyle bir ihanet başlandı. Sen bu vatanı bölmek, parçalamak mı istiyorsun. Allah'ın izniyle bu millet Saadet Partisi'ni sadece bu sebepten parlamentoya sokacak ve böylece o parlamentoda Zağnos Paşa´nın torunlarının katılmasıyla görülecek ki zavallıdan başka değiller."

 



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,603 µs