En Sıcak Konular

İSİAD Çin Seddi'ni aştı

25 Nisan 2011 17:40 tsi
İSİAD (İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği) dur durak bilmiyor.

İSİAD (İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği) tarafından düzenlenen KOSGEB Destekli Çin İkili İş Görüşmeleri ve Canton Fuar ziyareti programı bu yılda büyük bir organizasyon yapısıyla gerçekleştirildi.

Çin denilince akla ilk gelen ithalat kavramını yaptırdığı görüşmeler ve ziyaretler ile kırmaya çalışan İSİAD bu konuda özellikle son iki yıldır önemli mesafeler almış durumda. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 45 işadamı ile Çin'e çıkarma yapan İSİAD gerçekleştirdiği ikili iş görüşmeleri sayesinde daha ilk programında üç adet ihracat anlaşması yaptırırken, hafızalarda kendine Devlet destekli organizasyonlarda ithalat ile adı özdeşleşmiş Çin'e ihracat anlaşmaları yaptıran bir işadamları kuruluşu olarak yer etti. İSİAD bu yılda kendi bünyesinde bulunan üyeleri ve partner dernekleri KASİAD(Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği), TAGİD (Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği) üyelerinin katılımıyla 70 kişilik büyük bir organizasyon eşliğinde Çin'in Hong Kong ve Guangzhou şehirlerine KOSGEB Destekli önemli bir iş ve fuar gezisi gerçekleştirdi.

Hong Kong Fuar Ziyareti (HKTDC)

Hong Kong Trade Development Center (HKTDC - Hong Kong Ticaret Geliştirme Merkezi) tarafından düzenlenen dünyaca ünlü bu fuara Türkiye'den getirdiği bütün işadamları ile katılan İSİAD iki gün süren fuar kapsamında son teknolojik gelişmeleri ve ürün bazlı değişimleri üyelerine gösterme imkanı sağlarken, özellikle elektronik ve elektronik komponent ürünlerinin sergilendiği bu fuar bir çok Türk işadamı için yenilikleri yakalamak adına çok verimli sonuçlar doğurdu.

Guangzhou Fuar Ziyareti (CANTON FAIR)

Çin Devleti tarafından 55 yıldır düzenli olarak organize edilen ve bu yıl 109.su düzenlenen Dünya'nın en büyük fuarı olma özelliğini de taşıyan CANTON (Çin İhracat ve İthalat Ürünleri Fuarın)'na beş gün boyunca katılan İSİAD üyesi işadamları bu fuar kapsamında yenilikleri takip etme imkanı bulurken sektörlere ayrılmış şekilde bir çok yeni ürünü yakından inceleme fırsatı yakaladılar.

İSİAD - FUAR TOUR Gala Yemeği

İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği ve üyelerinden Fuar Tour'un düzenlediği Gala yemeği Türk İşadamlarının yoğun katılımı ile gerçekleşirken programın açılış konuşmasını yapan İSİAD Kurucu Başkan Yrd. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Elektrik Komitesi Başkanı Yavuz Canikli İSİAD'ın her yıl yaptığı bu organizasyonun iş anlaşmalarının sağlanması noktasında çok önemli olduğunu söyledi. Türk ekonomisinin kalbi olan İstanbul'u temsil eden İSİAD'ın sadece Çin'e değil Dünya'nın bir çok noktasına bu türlü iş gezileri düzenlediğini ifade eden Canikli ''Siz bugün Dünya'nın hangi ülkesine giderseniz gidin bunların ekseriyetinde TUSKON üyesi, İSİAD üyesi, yada Türkiye geneline yayılmış 154 işadamı derneğimizin işadamlarını bulacaksınız'' dedi. Sözlerine bu türlü büyük organizasyonların gerçeklemesinde yetişmiş kadronun önemine dikkat çekerek devam eden Yavuz Canikli '' Biz hedefimize bu yolda insana yatırımı esas aldık ve doğru insanlara yaptığımız bütün yatırımların karşılığına başarı olarak aldık, alıyoruz'' diyerek konuşmasını noktaladı. Mozaik Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Bahar Makine firması sahibi Ali Kemal Tarlak ise yapmış olduğu açıklamasında İSİAD'ın yurtdışı ve yurtiçi bütün organizasyonlarında önemli neticeler elde edildiğini vurgulayarak bu önemli oluşumun Türk işadamları için büyük bir şans olduğunu ifade etti. Dünya'nın bir çok noktasında iş dünyası adına her gün çok önemli fırsatların oluştuğunu söyleyen Tarlak , bu fırsatlara ulaşmak ve netice almak açısından İSİAD gibi uluslararası arenada da adından söz ettirmeye başlayan yapıların çok önemli olduğunu belirtti.

Ve Türk - Çin İşadamları İkili İş Görüşmeleri

İSİAD tarafından bu yıl yaklaşık 300 Çin ve Türk işadamlarının katılımı ile gerçekleştirilen program yine önemli anlaşmaların sağlanmasına katkıda bulundu ve bulunmaya devam edecek gibi gözüküyor. Programın açılış konuşmasını yapan Fuar Tour firması sahibi Ahmet İşcanlı bu organizasyonun düzenlenmesinde her zaman öncülük yapan ve bu alanda bir ilki gerçekleştirilen İSİAD'a teşekkür ederken bütün katılımcı işadamlarına başarılı iş görüşmeleri ve hayırlı neticeler temennisinde bulundu. Program kapsamında görüşlerini aldığımız Hünka Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Gencay Hündür ise, Çin gibi bir coğrafya da bu türlü büyük organizasyonları yapmanın zorluğuna değinirken bütün bu zorluklara rağmen ortaya çıkan fotoğrafın çok memnun edici ve mutluluk verici olduğunu ifade etti. Zafer Kablo A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Koç ise, İSİAD üyesi olmanın ayrıcalıklarını Dünya'nın her bölgesinde yaşadıklarını ve Çin'in de bunlardan biri olduğunu söyledi. Efor Dayanıklı Tüketim Malları (OSAWA) adına konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Metin Doğan ise, ''İkili iş görüşmeleri sanırım bizim gibi bütün firmalarımız açısından çok verimli geçmiştir. Bu organizasyonları yapan İSİAD'a ve onun değerli emektarlarına teşekkür etmek hepimiz adına bir borçtur'' dedi. Trio Bilişim firması sahibi Mahir Özbahar ise, İSİAD'ın KOSGEB Destekli programlarından ABD İş ve Fuar Gezisinde önemli anlaşmalar yaptığını söylerken bu programında kısa süre sonra meyvelerini vereceğini belirtti. İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği gerek yurtiçi gerek yurtdışı organizasyonları ile Türk işadamlarına sürekli yeni pazarları hedef gösterirken, bünyesinde bulundurduğu Genç İSİAD yapılanması ile de 'Yeni bir işadamı profili '' sloganı ile her zaman yeniliğe açık olmayı, gelişimi ve entellektüel seviyesi yüksek yeni bir işadamı profili meydana getirmeyi amaçlıyor.



Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,962 µs