En Sıcak Konular

Bedelli askerlikte flaş gelişme

25 Nisan 2011 15:08 tsi
Bedelli askerlikte flaş gelişme
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, terörün ve asker ihtiyacının devam ettiği sürece bedelli askerliğe imkan olmadığını düşündüklerini söyledi.

 Gönül, Antalya'nın Alanya ilçesinde İskele Meydanı'ndaki bir restoranda, AK Parti Antalya milletvekilli adaylarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Daha sonra Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan'ı makamında ziyaret eden Vecdi Gönül, bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bedelli askerliğe ilişkin seçim vaatleri hakkındaki sorusunu yanıtladı. Gönül, ''İktidara gelsinler bakalım gelebiliyorlar mı önce, sonra yapabiliyorlar mı, Ona bakmak lazım. Hesaplarımıza göre, bugün için, terör devam ettiği, asker ihtiyacı devam ettiği müddetçe bedelliye imkan olmadığını düşünüyoruz'' dedi.

Askerlik Kanunu'nun ihtiyaç fazlası er veya erbaşlarla ilgili 10'uncu maddesini anımsatarak, bedelli askerliğin mevcut olduğunu kaydeden Gönül, Genelkurmay Başkanlığının asker ihtiyacı devam ettiği için kanunun bu maddesini uygulama imkanı olmadığını kaydetti. Başka bir partinin programı hakkında bir şey söylemek istemediğini ifade eden Vecdi Gönül, ''Geldikleri zaman yapıp yapamayacaklarını görürüz'' diye konuştu.

Gönül, bir gazetecinin, ''Eski bir genel başkana karşı adaysınız. Baykal ile aynı memleketten aday olmanızı nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine de kendisinin karşı aday olmadığını belirterek, kendi meseleleri, anlayışları ve hizmet programları olduğunu söyledi. Gönül, ''Kimseyi karşımıza almıyoruz. Kimseyle bir müsabaka içerisindeymişiz gibi görmüyoruz kendimizi'' ifadesini kullandı.

AK Parti'nin Antalya'dan çıkaracağı milletvekili sayısına yönelik tahmini sorulan Gönül, 14'üncü adayın da aralarında olduğunu işaret ederek, ''Arkadaşımıza saygı duymuyor musunuz? 14'üncü adayımızdan vazgeçelim mi istiyorsunuz?'' dedi.

Ziyarette Gönül'e, Kaymakam Doğan tarafından su kabağından imal edilmiş bir abajur hediye edildi. Gönül, bu ziyaretinin ardından Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu makamında ziyaret etti. (AA)



Bu haber 1,103 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,517 µs