En Sıcak Konular

Salih Memecan'dan itiraf

25 Nisan 2011 14:02 tsi
Ünlü karikatürist ve yazar Salih Memecan, çocukluğu ile ilgili ilginç bir itirafta bulundu.

 Ünlü karikatürist ve yazar Salih Memecan, çocukluğunda çekingen ve kekeme olduğunu belirterek, bu yüzden anlatmak istediklerini çizerek ifade etmeye çalıştığını söyledi.

Memecan, Denizli'de Özel Servergazi Lisesi öğrencileriyle yaptığı söyleşide, iyi bir çizer olmak için dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi.

İyi bir çizer olmak için üç şeye dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Memecan, "Bunlardan birincisi çizmek, hem de bol bol çizmek, ikincisi de komik olmak. Çevrenizde yaşanan olaylara esprili bir yaklaşım sergilemeniz ve çizgi halinde yorumlamanız gerekir. Üçüncü özellik ise iyi bir kültüre sahip olmak" dedi.

Çizilenlerin okuyucuyu tatmin etmezse belirli bir zaman sonra okuyucunun bunları takip etmeyeceğine işaret eden Memecan, mimarlık okuduğunu, yüksek lisans ve doktora yapmış olmanın faydasını gördüğünü ileri sürdü.

Mimarlıktan karikatüristliğe geçişini esprili bir dille anlatan karikatürist Memecan, şöyle konuştu: "Çocukluğumda çekingen ve kekemeydim, bu yüzden anlatmak istediklerimi çizerek ifade etmeye çalışıyordum. Her fırsatta her şeyi çizdim. Karikatürist olmak isteyen çocuklara bol bol çizim yapmayı öneriyorum. Konuşamadığım için çiziyordum, şimdi iyi çizdiğim için konuşmalara çağırıyorlar, bu kaderin cilvesi, tuhaf bir durum. "

Çizgi karakter serilerinin ortaya çıkışını anlatan Memecan, Limon, Zeytin, Babişko, Çıt Çıt Hanım karakterlerinin nasıl çizildiğini gösterdi.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Memecan, karikatür merakı olan öğrencilerin çizimlerini inceleyerek tavsiyelerde bulundu.

AA



Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,917 µs