En Sıcak Konular

Hacı adayları müftülüklere akın etti

25 Nisan 2011 11:53 tsi
Kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getirmek isteyenler, kayıtların ilk gününde müftülüklerin yolunu tuttu.

Hacı olma heyecanını yaşayan hacı adayları, form doldurarak kayıt yaptırdı. Adaylar, kayıtlarını bu yıl internet üzerinden de yaptırabilecek.2011 yılı Hac kayıtları 25 Nisan - 6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıtların başlaması ile birlikte vatandaşlar il ve ilçe müftülüklerindeki kayıt bürolarına akın etti. Sabah saatlerinde İstanbul İl Müftülüğü'ne gelen vatandaşlar, kutsal topraklara yapılacak yolculuğun ilk adımını attı. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen hacı adayları, 'hacı olma' ümidi ile formları doldurdu. Bazı vatandaşlar eşleri ile bazıları da komşu ya da arkadaşları ile kayıt bürosuna geldi. Daha önce Umre için kutsal topraklara gittiğini belirten bir hacı adayı, "Orayı görünce kendimi anamdan yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Çok mutlu oluyorum. Herkese gitmeyi tavsiye ediyorum." sözleriyle duygularını dile getirdi.

Daha önce 4 kez başvuruda bulunan bir aile de, "Çıkana kadar başvuracağız. Oraya gitmek hacı olmak istiyoruz." dedi. Komşusu ile birlikte kayıt bürosuna gelen yaşlı bir kadın, "Eşim rahmetli oldu. Ben de buraya komşumla geldim. Başvuruda bulunduk. Çıkarsa birlikte gideceğiz." diye konuştu.

Hac başvurusu için kayıt yaptırmaya gelen bir teyze de nüfus cüzdanını evde unuttuğu için kayıt yaptırmayınca gözyaşlarına boğuldu. Hacı olmayı çok istediğini belirten yaşlı kadın "Kayıt yaptıramazsam diye çok endişe ediyorum. Oralara gidip kutsal topraklarda ölmek istiyorum." şeklinde konuştu.

İNTERNETTEN DE KAYIT YAPTIRILABİLİYOR

Bu yıl hac kayıtları internetten ilk kez yapılacak. İnternet ortamında yapılacak başvurularda kaydı bulunanlar için "Kayıt Yenileme'', ilk defa müracaat edecekler için de "İlk Defa Kayıt Yaptırma'' şeklinde iki ayrı kategori bulunuyor.

Buna göre, kayıt yenileyecek veya ilk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarıyla, bunlardan kuraya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler müracaatlarını, internet yoluyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "http://hac.diyanet.gov.tr'' adresinden yapabilecekler.

Kayıtlar doğrudan müftülüklerden sağlanarak doldurulacak form dilekçe ile il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek de yapabilecek. İlk defa kayıt yaptıracak hacı adayları, kişi başına 15 TL'yi T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Al-Baraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası'ndan birine doğrudan veya internet üzerinden yatıracak.

Kayıt yenileyenler için sadece nüfus cüzdanı fotokopisinin müracaat dilekçesine eklenmesinin yeterli olduğu başvurularda, il ve ilçe müftülüklerine ilk defa doğrudan müracaat yapanların da nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunun bir suretini yanlarında bulundurmaları gerekecek.

cihan



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,214 µs