En Sıcak Konular

Ergenekon sanığından CHP'ye milletvekili aday tepkisi

25 Nisan 2011 11:08 tsi
İkinci Ergenekon davasında 'Ergenekon'a üye olmak' iddiasıyla yargılanan Mahir Akkar, CHP'nin 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Ergenekon sanıklarını milletvekili adayı göstermesine tepki gösterdi.

Akkar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere partinin TBMM'dki tüm milletvekillerinin e-mail adreslerine yazı göndererek tepkisini ortaya koydu.
   
"CHP Silivri'den adam kaçırma opereti'ni sahneye koymuştur." diyen Akkar, Silivri'nin bazı sanıklar için sivrilme aracı olduğunu savundu. Seçimlerde CHP'nin Ergenekon sanıklarını milletvekili adayı olarak göstermesini kesinlikle tasvip etmediğini vurgulayan Akkar, davada kendisinin de tutuklu olması halinde milletin karşısına bu şekilde çıkmak istemeyeceğini ifade etti. Savcıların soruşturmayı objektif bir şekilde yürüttüğünün altını çizen Akkar, Ergenekon hakkında ne gerekiyorsa yapılmasını istedi.
   
Savcılara 'taraflı davranıyorlar' diyerek iftira atamayacağını belirten Akkar, kendisinin bizzat olayı yaşadığını ifade ederek, birlikte yargılandığı şahıslarla bir ilgisinin de bulunmadığını savundu.
   
Kılıçdaroğlu'na gönderdiği e-mail yazısında Akkar, "Ben de dahil olmak üzere Ergenekon sanıklarının hukuken mağdur oldukları düşünülüyorsa, hukuken mağdur olan sadece Mustafa Balbay değildir. Elbette ki uzun süredir tutuklu bulunan Ergenekon sanıklarının bu durumundan üzüntü duymaktayız. Ancak, sadece bir kişinin isminin öne çıkarılması, kamuoyunda ve diğer Ergenekon sanıkları arasında ayrımcılık yaptığınız düşüncesine yol açmıştır. Bu tutumunuz tasvip edilebilirlikten uzaktır. Ergenekon hakimlerine mitingler dahil her yol kullanılarak baskı yapılması gerektiği şeklindeki düşünce tarzına da şiddetle karşıyım. Bu türdeki eylemlerden medet umularak hukuki sonuçlar alınamaz." ifadelerini kullandı.
   
CHP'nin başörtüsü kararını Anayasa Mahkemesi'ne taşımasını ve Altan Öymen'in Dersim'e ilişkin açıklamalarını da eleştiren Akkar, Kılıçdaroğlu'nun 'Siyasetin yeni yüzlere ihtiyacı var. Liderler sultasına son vereceğiz. Yoksulluğu bitireceğiz. İşsizlik sorununu çözeceğiz. Halkın sesi olacağız. Yolsuzluklara son vereceğiz. Dokunulmazlıkları kaldıracağız. AB'ye karşı değiliz ama onurumuzu koruyacağız.' sözlerinin içi boş söylemler olduğunu ileri sürdü.
   
Milletvekilinden delegeye, en sıradan üyeden en üst düzey yöneticiye kadar bütün CHP'lilerin yüzde 40 hayalinin peşine düştüğünü ve neler yaşandığının farkında olmadığını kaydeden Akkar, Kılıçdaroğlu'nun söylediği tek şeyin ise suçsuz bilim adamlarının uzun süre tutuklu kalmasının yanlışlığı olduğunu söyledi.

cihan



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,169 µs