En Sıcak Konular

Fuhuş çetesi lideri: Öğrendiğim işi yaptırıyorum

0 0 0000 00:00 tsi
Muğla'da üç ilçede yapılan operasyonda fuhuş şebekesi çökertildi. İki şebekenin de liderliğini yapan kadının, “Ne var ki bunda. Beni de küçük yaşta fuhuşa alıştırdılar, beni de sattılar. Şimdi öğrendiğim işi yapıyorum” demesi dikkat çekti.&nb

MUĞLA İl Jandarma Komutanlığı tarafından Bodrum, Yatağan ve Milas ilçeleriyle beldelerinde düzenlenen operasyonla, yöredeki genç kızları işkenceyle fuhuş batağına sürükleyen, uyuşturucuya alıştıran, cinsel ilişkiye girmek amacıyla kadın bulmak için anlaştıkları kişilerin değerli eşyalaranı gasp eden iki şebeke çökertildi. Bir köy muhtarının da şebeke üyelerine yardım ve yataklık yaptığı iddia edildi. İki şebekenin de liderliğini yaptığı belirtilen Rabia Yalkıran'ın, jandarmalar arasında getirilirken gazetecilere “Ne var ki bunda. Beni de küçük yaşta fuhuşa alıştırdılar, beni de sattılar. Şimdi öğrendiğim işi yapıyorum” demesi dikkat çekti. Operasyonda biri muhtar 17 zanlı yakalandı, fuhuş yaptırılan 9'u yabancı uyruklu 20 kadın da gözaltına alındı.

Bodrum, Milas ve Yatağan’da yaşayan 8 aile, 4 ay önce jandarmaya, kızlarının ve yakınlarının kaçırılarak, zorla fuhuşa sürüklendiği ihbarında bulundu. İhbar üzerine harekete geçen jandarma, 4 ay boyunca yaptığı çalışmayla, fuhuş yapıldığını belirlediği ev, işyeri, otel ve pansiyonlara, bu sabaha karşı operasyon düzenledi. 80 jandarma, Bodrum, Yatağan ve Milas ilçeleriyle, Güllük Beldesi ve Güvercinlik Köyü'nde 12 villa, 8 ev, 6 işyeri ve 14 otel ve pansiyona eş zamanlı baskınlar düzenledi.

ARALARINDA MUHTAR DA VAR

‘Umut’ adı verilen operasyonda genç kızları kaçırarak zorla fuhuşa sürükleyen, karşı çıkanlara işkence yaparak uyuşturucuya alıştıran, cinsel ilişkiye girmek amacıyla kadın bulmak için anlaştıkları kişilerin değerli eşyalaranı, kredi kartlarını gasp eden, fotoğraf ve video görüntülerini çekerek şantaj yapan iki ayrı şebekenin lideri olduğu öne sürülen Rabia Yalkıran (47), yardımcısı Cuma Çoban (35) ve 5’i kadın 14 organizatör, fuhuş şebekesiyle ortaklaşa çalıştığı ve olaylara göz yumduğu iddia edilen Güvercinlik Köyü Muhtarı Mehmet Gereme (44) ile fuhuş yaptırıldığı belirtilen 9’u yabancı 20 kadın gözaltına alındı.

Baskınlarda 200 gram esrar, işkencelerde kullanılan özel yapılmış sopalar, zincirler, sustalı bıçaklar, 4 ruhsatsız tabanca, fuhuşa zorla sürüklenen kadınlara imzalattırılmış boş senetler, çeşitli işadamlarından alınan ve şantaj amaçlı kullanıldığı iddia edilen imzalanmış boş çekler ele geçirildi.

‘NE VAR BUNDA, ÖĞRENDİĞİM İŞİ YAPIYORUM’

Yakalandıktan sonra getirildiği Güllük Jandarma Karakolu'na girerken gazetecilerle konuşmak istediğini söyleyen fuhuş şebekelerinin kadın lideri Rabia Yalkıran, “Ne var ki bunda. Beni de küçük yaşta fuhuşa alıştırdılar, beni de sattılar. Şimdi öğrendiğim işi yapıyorum” dedi.

Zanlıların sorgularına başlanırken, Yatağan’dan kaçırılarak Gaziantep’de fuhuş çetesine satılan 22 yaşındaki bir genç kızın da 2 hafta önce Diyarbakır’da bir otomobil içinde öldürülmüş olarak bulunduğu kaydedildi.

Hürriyet
 



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,018 µs