En Sıcak Konular

Mesut Yılmaz ilk adımı atıyor

0 0 0000 00:00 tsi
ANAVATAN Partisi eski genel başkanlarından ve eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın, 23 Mayıs'ta başlayacağı ve Trabzon ile Rize'yi kapsayan 4 günlük gezide adaylığını açıklayacağı belirtildi.

ANAVATAN Partisi eski genel başkanlarından ve eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın, 23 Mayıs'ta başlayacağı ve Trabzon ile Rize'yi kapsayan 4 günlük gezide adaylığını açıklayacağı belirtildi. Yılmaz'ın siyasete bağımsız ya da DP çatısı altında dönüp dönmeyeceğinin henüz kesinleşmediği belirtildi.

Demokrat Parti'nin (DP) kurulacağının açıklanması ardından Rize'de DYP ve Anavatan Partililer ilk kez bir araya geldi. Anavatan Partisi Rize İl Başkanı Mustafa Mataracı, Mesut Yılmaz'ın 23 Mayıs'ta memleketi Rize'ye geleceğini ve düzenleyeceği mitingle adaylığını açıklayacağını duyurdu.

Anavatan Partisi İl Başkanlığı'nda düzenlenen istişare toplantısına DYP İl Başkanı Köksal Toptan, Anavatan Partisi İl Başkanı Mustafa Mataracı ve her iki partiden çok sayıda üye katıldı. Burada konuşan DYP İl Başkanı Köksal Toptan, birleşmenin Türkiye'de oluşturulmak istenen kardeş kavgasını önleyecek halk hareketi olduğunu söyledi.

Toptan, “Bu birleşme siyasi birleşmeden öte çok daha önemli misyon ve özellikler taşımaktadır. Birileri bu birleşmenin oy kaygısından dolayı gerçekleştiğini öne sürüldü. Mesut Yılmaz, Rize'den ceketini aday gösterse yine kazanır. Bu birleşmenin asıl amacı Türkiye’nin sürüklenmek istendiği kardeş kavgasını önlemektir” dedi.

Anavatan Partisi Rize İl Başkanı Mustafa Mataracı ise, iki parti arasındaki milliyetçi- muhafazakar çizgi ve liberal ekonomi anlayışının birleşmeyi kolaylaştırdığını söyledi. Mataracı, “Bu birliktelik daha da büyüyecektir. Özveriyle çalışacağız. Küskünleri, uzakta kalanları yeniden bu çatı altında bir araya getireceğiz” dedi.

İl Başkanı Mustafa Mataracı, Mesut Yılmaz'ın 23 Mayıs tarihinde Trabzon ve Rize'yi kapsayacak 4 günlük geziye çıkacağını belirterek, şöyle dedi:

“23 Mayıs'ta Trabzon'da miting düzenlenecek. Ardından Rize'ye gelecek olan sayın Mesut Yılmaz burada ilçeleri dolaşacak ve henüz kesin tarihi belirlenmeyen mitingle de adaylığını açıklayacak. 26 Mayıs'ta Rize'den ayrılacak.”

Mesut Yılmaz'ın, seçime ‘DP' çatısı altında mı yoksa bağımsız olarak mı seçime gireceğinin ise henüz netlik kazanmadığı vurgulandı.

Hürriyet

 
 
 
 



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,084 µs