En Sıcak Konular

3 bin 400 ata yadigarı tamir edildi

24 Nisan 2011 14:28 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç önemli açıklamalarda bulundu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 8,5 yıllık dönemde 3 bin 400 civarında cami, medrese, külliye, han, hamam, imaret, kervansaray restore ettiklerini bildirdi.

Arınç, Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesindeki Kültür Mahallesi'nde yaptırılan Akşemsettin Camisi'nin açılışında, öğle vaktine kadar konuşma ve sohbetler yapmayı arzu ettiğini, ancak bunu Bursa'da iki değerli insanın cenazesi nedeniyle kısa tutmak zorunda kaldığını söyledi.

Ulucami'de görevi başında şehit olan asker ile Mustafakemalpaşa'da iki dönem Bursa'ya hizmet eden eski ANAP Milletvekili Mehmet Gedik'in cenaze töreninin bulunduğunu hatırlatan Arınç, şöyle konuştu:

''Bu cenaze törenlerine katılmak istiyorum. Akşemsettin Camisi, hayırlı olsun. Bu güzel mahallemize yakışan bir cami yapılmış. Emeği geçen maddi ve manevi katkıda bulunan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum, onları candan kutluyorum. Camiler, Allah'ın evleri, ibadet mekanlarımızdır. Ayeti kerimede de bu camileri, mescitleri ihya edenler övülüyor ve tebrik ediliyor. İnşallah güzel ibadetlerle dualarla memleketimizin birlik ve bütünlüğünü gösterecek güzel cemaatlerle, toplantılarla, en büyük ibadet merkezi hem de bir eğitim merkezi olarak camilerimizi hep birlikte ihya edeceğiz. Bugünler Kutlu Doğum Haftası'nın günleridir. Bizlere takdim edilen günler, Peygamberimizi hatırlatan güzel çiçeklerimizdir.''

İstanbul'daki Kutlu Doğum Haftası'nın açılışında bulunduğunu belirten Arınç, ''Oraya hükümet erkanı ve siyasi partilerin genel başkanları da gelmişlerdi. Çok güzel bir toplantı oldu. Şimdi de müftülüklerimiz Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla toplantılar, sohbetler yapıyorlar. Güzel günler ve haftalar tertip ediyorlar. Sevgili Peygamberimizin yolundan gitmeyi, O'nun ümmeti olmayı, O'nun sünnetiyle yaşamayı Allah hepimize nasip etsin'' dedi.

8,5 YILDA VAKIF ESERLERİ

Arınç, camilerin herkesin buluştuğu, birleştiği, secde ettiği yerler olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

''Bir araya geliyoruz. Özellikle cumalarda herkes çok daha fazla bir ibadet aşkıyla camilere koşuyor. Ülkemizde çok güzel camiler yapıldı. Geçmişten bu yana binlerce camimiz var. Padişah ve sultanların yaptırdıklarının yanı sıra cemaatimizin de hayırseverlerimizin yaptırdığı çok nadide eserler var. Ben Vakıflar Genel Müdürlüğünden de sorumluyum. Çok şükür 2003 başından şu ana kadar 8,5 yıllık dönemde 3 bin 400 civarında cami, medrese, külliye, han, hamam, imaret, kervansaray restore ettik, ihya ettik. Bursa'da Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz var, büyük hizmet içinde. Raporlara baktım; Bursa ve çevresinde çok güzel restorasyon, tadilat ve onarımlar yapmışız. Elimizde olan işler var, onları da en kısa sürede inşallah bitireceğiz. Böylelikle geçmişten bize intikal eden bütün camilerimizi, eserlerimizi yeniliyoruz.''

Geçen Kurban Bayramı namazını İstanbul'da Süleymaniye Cami'de kıldığını anlatan Arınç, ''Ecdat eseri, Mimar Sinan'ın ustalık eseri, hemen hemen 20 milyon liraya yakın masrafla yeniden restore edildi ve hizmete açıldı. Bunun gibi yine İstanbul'da ve ülkemizin birçok yerinde camiler ve medreseler restore edildi'' diye konuştu.

''AYNI SAFTA BİN YILDAN BERİ SAF TUTUYORUZ''

Bülent Arınç, Bursa için de güzel şeyler yapıldığını ve eksiklerin en kısa zamanda tamamlanacağını belirterek, şunları kaydetti:

''Akşemsettin isminin de bizim için çok büyük önemi var. İstanbul'un manevi Fatih'i Akşemsettin Hazretleri'dir. Sultan Fatih'i yetiştirmiştir. Bolu Göynük'teki kabrinde ziyaret etmiştim. Her yıl da orada güzel günler ve haftalar yapılır. Akşemsettin Hazretlerinin ismini taşıyan böyle güzel bir caminin açılışı, inşallah çok büyük müjdelerin işaretidir. Hayırsever halkımıza teşekkür ediyorum. İnşallah sohbetlerle, Kur'an-ı Kerim kurslarıyla, zaman zaman yapılacak toplantılarla, sadece namaz kılınan bir yer olmanın ötesinde görüyorum ki tertemiz şadırvanlarıyla sosyal ihtiyaçları karşılayacak tesisiyle mükemmel bir cami yapılmış. Değerli müftülüklerimize de teşekkür ediyorum.

Biz burada hangi siyasi düşünceden olursak olalım, hangi etnik kökenden olursak olalım, bu memleketin güzel evlatları olarak bir cami açılışında bunları hiçbir zaman konu etmeyecek insanlarız. Aynı safta bin yıldan beri saf tutuyoruz. Aynı safta birbirimizle dostluk ve arkadaşlıklar kuruyoruz. Aynı Allah'a, aynı kıbleye dönüp ibadetimizi yapıyoruz ve dualarımız bu memleketin birlik ve dirliği içindir. İnşallah güzel yavrularımız da daha güzel, daha mutlu daha huzurlu bir Türkiye'de ve ibadetlerini rahatlıkla yapabilecekleri özgür bir Türkiye'de yaşayacaklardır.''

Caminin açılış kurdelesini kesen Arınç, yapılan duanın ardından, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski ANAP Milletvekili Mehmet Gedik'in cenazesine katılmak üzere Mustafakemalpaşa ilçesine gitti.

aa



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,994 µs