En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu’nu Nasreddin Hoca'ya benzetti

24 Nisan 2011 13:26 tsi
Kılıçdaroğlu’nu Nasreddin Hoca'ya benzetti   
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Kılıçdaroğlu'na yüklendi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Nasreddin Hoca’ya benzeterek, “Nasreddin Hoca hani göle maya çalıyor ‘ya tutarsa’ diyor ya. Bunun ki de vatandaş, 'olur ya, ya tutarsa' diyor. Sakın ha!" dedi.
   
12 Haziran'daki milletvekilliği genel seçimleri için Anadolu'daki ilk mitingini Bayburt'ta yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki ilk mitingini ise Beykoz’da gerçekleştirdi.

Beykoz’da vatandaşlara seslenen Erdoğan, 12 Haziran'dan itibaren kalfalık dönemi biterek, ustalık dönemine başlayacaklarını söyledi. Gündemi belirlenen bir Türkiye olmadığını aktaran Erdoğan, artık gündem belirleyen bir Türkiye olduğunu ifade etti.

ÜLKÜCÜ KARDEŞLERİMİ BOZKURTLARDAN AYIRIYORUM
   
‘Bozkurt’ tartışmasına değinen Erdoğan, “Birileri Bozkurtlarımı yürütürüm diyor, biz diyoruz ki milletle yürüyoruz diyorum. MHP'ye gönül veren ülkücü kardeşlerimi bozkurtlardan ayırıyorum. Bizim tek yolumuz var o da demokrasi. Tek hedefimiz insanlarımıza hedefimizi kardeşlik yoluyla anlatmak, asla zorbalaşmayacağız.” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU SİYASETTE ÇIRAK BİLE DEĞİL
   
Konuşmasını Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenerek sürdüren Erdoğan, “Ana muhalefet şimdi uçuk şeyler söylüyor. Bunları da bizim yaptıklarımız üzerinden söylüyor. Bazı siyasiler geçmişte, 'Şu ne veriyorsa ben 5 fazlasını vereceğim' diyordu. Kılıçdaroğlu da aynı mantıkla gidiyor. Çünkü o siyasette ne kalfa ne usta, daha çırak bile değil. Öğrenecek bunları.” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu döneminde SSK’nın sürekli zarar ettiğini dile getiren Erdoğan, “Genel müdürlüğü döneminde hastane kuyruklarında benim vatandaşımı inim inim inleten sen değil miydin? O zaman dönemin Başbakanlarına bu tehditleri neden yapamadın? Çünkü AK Parti'nin iktidarı bekleniyordu. Bizim iktidarımız geldi. Biz AK Parti ne verirse onun şu kadar fazlasını veririz diyor. Aile sigortası kanunu 1970'de çıkmış diyor. Ben ne yapayım uygulanmayan kanunu. Artık SSK hastanesi yok. Her hastane senin hastanen.” şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı medyayı yanına alarak atıp tutuğunu dile getiren Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:
“Yaptığı tek şey ambalaj ve doğru olmayan vaatler. Tek şey söylüyorum. SSK genel müdürlüğünün sürekli zararda oluşunu neyle izah edeceksin. Sen başarısız bir bürokrattın. Orada başarısız olan birine bu devlet nasıl emanet edilsin. Zaten benim milletim böyle bir şey yapmaz da. Bu söyledikleri Nasreddin Hoca'nın söylediği gibi hani göle maya çalıyor, ‘Ya tutarsa’ diyor ya. Bunun ki de vatandaş, 'Olur ya, ya tutarsa’ Sakın ha! Kalan 50 günde, hep beraber dolaşmadık sokak bırakmayacağız. Kapı kapı dolaşacağız.”

cihan



Bu haber 1,121 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,710 µs