En Sıcak Konular

Genelkurmay'a dava açınca avukatlıktan oldu

0 0 0000 00:00 tsi
Genelkurmay Başkanlığı’nın 27 Nisan'da yayınladığı bildirinin endişe ve korku yarattığı gerekçesiyle tazminat davası açan Avukat Kemal Vuraldoğan, Ankara Barosu avukatlığı görevinden azledildi.

Avukat Kemal Vuraldoğan, yazılı açıklamasında Ankara Barosu Yönetim Kurulu’nun 2 Mayıs 2007 tarihli kararıyla, Kasım 2004’ten bu yana yürüttüğü Baro vekilliğinden azledildiğini bildirdi. Vuraldoğan, kararda “Baromuz yönetiminin bilgisi ve onayı dışında Genelkurmay’a izafeten Milli Savunma Bakanlığı’na tazminat davası açması, davayı basına bildirmesi suretiyle reklam yasağına aykırı davranması ve bu suretle oluşan güven bunalımı nedeniyle vekalet ilişkisinin feshine, vekilin azline oy birliğiyle karar verildi.” ifadesine yer verildiğini belirtti. Kararın avukat bağımsızlığı ile hak arama özgürlüğüne zarar vereceğini belirten Vuraldoğan, şunları kaydetti:

“Anayasa madde 36 uyarınca, ‘Herkes, meşru vasıta ve yollardan faydalanmak suretiyle yargı mercileri önünde davacı veya davalı olarak iddia ve savunma ile adil yargılanma hakkına sahiptir.’ Ben de bir vatandaş olarak muhtıra nedeniyle yaşadığım üzüntü, endişe ve korku nedeniyle tazminat davası açtım. Vatandaş Vuraldoğan sıfatıyla dava açmadan önce Ankara Barosu Başkanlığının veya bir başka müvekkilimin onayını alma zorunluluğum bulunmamaktadır.”

Vuraldoğan, Baro yönetiminin kararında yer alan “reklam yasağına aykırı” davrandığı yönündeki ifadeyi de eleştirdi. Dava dilekçesinde ya da basın açıklamasında mesleğini açıklamadığını kaydeden Avukat Vuraldoğan, “Türkiye siyasal yaşamındaki muhtıra sayısı ve muhtıralara karşı yargı yoluna başvurulma olasılığı gözetildiğinde, basınla paylaştığım dava dilekçesi nedeniyle iş elde etmemim mümkün olmadığı, açıklamama konu olayda olduğu gibi, aksine mevcut işleri kaybetme olasılığının daha yüksek olduğu görülecektir” dedi.

Hak aradığı için görevinden azledildiğini öne süren Vuraldoğan, Baro yönetiminin kararıyla, avukatlık mesleğinin bağımsızlığının zedelendiğini de savundu.

dünya bülteni



Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,907 µs