En Sıcak Konular

Ağar'ın posterini yakıp istifa ettiler

0 0 0000 00:00 tsi
400 delegesi bulunan DYP Sungurlu İlçe Teşkilatı, Genel Başkan Ağar'ın son dönem politikalarını gerekçe göstererek toplu halde istifa etti. Ağar'ın posterini yaktılar. 

Çorum'un Sungurlu ilçesinde 400 delegesi bulunan Doğru Yol Partisi (DYP) Sungurlu İlçe Teşkilatı, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın son dönemdeki politikalarını gerekçe göstererek toplu halde istifa etti.

Ağar'ın teşkilat binasındaki resimlerini kaldıran vatandaşlar, parti tabelasını siyah bir bezle kapatırken, DYP liderinin posterlerini de ateşe verdiler.
DYP Sungurlu İlçe Başkanı Abdullah Kıyak, parti binasında yaptığı açıklamada, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterdiği tutum nedeniyle kendisiyle birlikte teşkilatın tamamının istifa ettiğini kaydetti. Mehmet Ağar'ın tabanın sesine kulak vermediğini savunan İlçe Başkanı Abdullah Kıyak, Ağar'ın cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde gösterdiği tutumun demokrasiyi yaraladığını öne sürdü.
Açıklamasında Genel Başkan Mehmet Ağar'ı eleştiren İlçe Başkanı Abdullah Kıyak, DYP'nin meclis dışı kalmasının ardından partinin başına geçen Ağar'ın o günden itibaren parti yönetiminde bir takım yöntemler uygulayarak DYP, Adalet ve Demokrat Parti kadrolarını tasfiye ettiğini iddia etti. Mehmet Ağar'ın partinin geçmiş çalışmaları savunmadığını, seçildiği günden bu yana uyguladığı politikanın yanlış olduğunu ileri süren Kıyak, "'Apo'yu devlete barış elçisi yapacağım, dağdakileri ben indireceğim,
cezaevlerini ben boşaltacağım, düz ovada siyaset yapacağız' dedi. Bunlar yetmedi, 'Kuzey Irak'ta kurulacak bir devletle Belarus modeli oluşturacağız' dedi. 'Doğu'da Kürtçe türküler söyleyerek, dağdan teröristler insin, ovada siyaset yapsın' demesi bizleri üzdü, incitti. Ağar, Kürt devletine karşı mı değil mi bunu açıklamalı. Bu zamana kadar dolduk ve en son yaşanan gelişmeler bardağı taşırdı" ifadelerini kullandı.
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın son olarak da tabanın sesini duymayarak cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmayıp CHP'ye ''kuyruk'' olduğunu savunan Kıyak, ''Halkı yaraladı. Biz bu zihniyetle bir yerlere gelemeyeceğimizi anladık ve arkadaşlarımızla istifa etmeye karar verdik'' diye konuştu.
"Rahmetli Menderes ve arkadaşları 'yeter söz milletindir' dediler ve bunu canlarıyla ödediler" diyen İlçe Başkanı Abdullah Kıyak, halk için, meclis için şehitler verdiklerini hatırlattı. Ağar'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmayarak halkı yaraladığını öne süren Kıyak, "Biz çoğunluğun kararına saygılıyız. Sayın Sezer de, Gül de cumhurbaşkanlığı yapabilir. Bunların solcu CHP'ye kuyruk olmaları bizi yaraladı" dedi.


DYP Sungurlu Teşkilatı olarak topluca istifa etme kararı aldıklarını ifade eden Kıyak, bu yönetim anlayışına hizmet edemeyeceklerini anlattı. Kıyak, "Onları da kafalarını, kendilerini ve yönetimlerini düzeltmeye davet ediyoruz. Ayrıca bu yeni oluşum ikisinin dışında başka bir lider öncülüğünde olmalıydı" dedi.
Anavatan Partisi ile DYP'nin Demokrat Parti çatısı altında birleşmesine ilişkin görüşlerini de açıklayan Kıyak, ''Her iki liderin de birleşme konusunda başaralı olacaklarına inanmıyorum. Millette itibar kaybetmişlerdir. Ama tabanın ve halkın istediği başka bir lider altında toplanırlarsa o zaman belki başarılı olma şansları olur '' şeklinde konuştu.
DYP Sungurlu İlçe Başkanı Abdullah Kıyak'ın açıklamalarının ardından partililer, parti binasının içinde bulunan Mehmet Ağar'a ait bütün fotoğrafları indirdi. Bununla da yetinmeyen partililer, DYP İlçe Teşkilatı tabelasını protesto amacıyla siyah bir bezle kapattı. Parti binası önünde "Ağar istifa" sloganları atan partililer, Ağar'ın posterlerini ateşe verdi.

 



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,507 µs