En Sıcak Konular

3 yaşındaki çocuğun ''biyonik kulağını'' çaldılar

0 0 0000 00:00 tsi
İzmir Karşıyaka ilçesinde doğuştan işitme engelli olan 3 yaşındaki çocuğun, bir süre önce ameliyatla takılan ve sesleri algılamasını sağlayan "biyonik kulağının" çalındığı iddia edildi.

      Alınan bilgiye göre, Nergiz Mahallesi 6003 Sokak’ta oturan Dinç ailesi, evlerinin önünde oynayan 3 yaşındaki Ege Arda’nın "biyonik kulağının" yerinde olmadığını görünce şaşkına döndü. Aile üyeleri, bir kişinin olay yerinden koşarak uzaklaştığını görmesi üzerine, biyonik kulağın çalındığını fark ederek, polise başvurdu.
      Ege Arda’nın babası Bülent Dinç (27), oğlunun evlerinin önünde oynadığı sırada bir ara yere düştüğünü fark ettiklerini, yanına gittiklerinde kulağına takılı cihazın bulunmadığını ve bir kişinin de koşarak uzaklaştığını gördüklerini söyledi.
      Ege Arda’nın doğuştan işitme engelli olduğunun yapılan inceleme ve testlerle ortaya çıktığını ifade eden baba Dinç, bunun üzerine tedavi yollarını araştırdıklarını, girişimleri üzerine 2 yıl bekledikten sonra çocuklarına ameliyatla "biyonik kulak" takıldığını bildirdi.
      Cihazın fiyatının 20 bin dolar civarında olduğunu kaydeden baba Dinç, kısa süre önce çalıştığı iş yerinden ayrıldığını ve işsiz olduğunu kaydederek, şöyle dedi:
      "Cihaz 3 ay önce ameliyatla takıldı ve ücreti SSK tarafından ödendi.
      Bir parçası derinin altında, bir parçasıysa kulağa takılıyor. Düşüp kaybolmaması için de Ege Arda’nın kazağına kancayla tutturmuştuk.
      Çocuğumuzu, biyonik kulaklık takıldıktan sonra işitme engelliler okuluna da göndermeye başlamıştık. Artık sesleri duymaya, tepki vermeye başladı.
      Bu cihaz olmadan, hiçbir sesi algılayamıyor ve okula da gitmesinin bir anlamı kalmıyor. Maddi nedenlerle tedavisi zaten geçikmişti. 6 yaşına kadar belli bir gelişimi sağlaması gerekiyor. SSK, kulaklığı bir defaya mahsus olmak üzere takıyormuş. Çalan kişilere sesleniyorum, çocuğumuzu sessizliğe gömmesinler, cihazı bize versinler. Haklarında hiçbir şikayette bulunmayacağım." Anne Yasemin Dinç de cihazı çalan kişinin geri getirmesi çağrısında bulundu.
      Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu haber 394 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,936 µs