En Sıcak Konular

Obama'dan bütçe açığı uyarısı

20 Nisan 2011 15:52 tsi
ABD Başkanı Barack Obama, bütçe açığını azaltmada başarısız olmanın ülke ekonomisine ciddi zarar vereceği uyarısında bulundu.

Virginia eyaletinin Annandale kentinde Northern Virginia Community College'de öğrencilere seslenen Obama, Cumhuriyetçilerin federal bütçe sorunlarıyla ilgili planlarını eleştirerek, kendi planının Cumhuriyetçilerin planına göre ekonomik yükü daha adil dağıttığını ifade etti.

Bütçe açığının kısılmasıyla ilgili harcama öncelikleri konusunda Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin eninde sonunda uzlaşma sağlayacağını tahmin ettiğini belirten Obama, ''İyimserim, umutluyum. İki taraf daha önce bir araya geldi. Cumhuriyetçiler ve Demokratların bütçe açıklarını azaltmak için anlaşabileceğine inanıyorum, ancak bu kolay olmayacak. Bazı sert tartışmalar olacak'' diye konuştu.

Konuşmasında öğrenci kredileri, benzin fiyatları ve sıkı bütçeye önem vereceğini vurgulayan ve gençlerden kendisini desteklemesini isteyen Obama, ''Sizin yardımınıza ihtiyacım olacak. Bu tartışmaya seyirci kalırsanız istediğimi yapamayabilirim. Beni sorumlu tutmanızı, bütün Washington'ı sorumlu tutmanızı istiyorum. Bu bütçe açığı sorununu adil ve fedakarlığın paylaşıldığı zekice çözmenin yolu var. Böylece ülkenin her yerinde fırsatı paylaşabiliriz. Ancak sizin sesiniz duyulmazsa bunu yapamayabilirim'' dedi.

Bütçe açığı sorununun aşılmasında fedakarlığın paylaşılmasını istediğini, Cumhuriyetçilerin ise bunu istemediğini ifade eden Obama, ''Aramızdaki zenginlere sadece şunu söyleyemeyiz; 'Siz bir şey yapmayın, sadece oturun ve rahat olun diğerleri, biz bu sorunu çözeceğiz'' şeklinde konuştu.

Bütçe açığının giderilmesi için yıllık geliri 250 bin doların üzerindeki ailelerin vergilerinin yükseltilmesinden yana tavır koyan Obama, içeride uygulanan bazı programlarda ve askeri harcamalarda kesintiye gidilmesini de istiyor.

Geçen yıl Cumhuriyetçilerle siyasi bir anlaşma çerçevesinde zengin ailelerden yapılan vergi kesintilerine ilişkin süreyi uzatan Obama, artık bu vergi kesintilerinin sona ermesini istiyor. Cumhuriyetçilerin planında ise vergi kesintilerinin sürmesi yer alıyor.



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,664 µs