En Sıcak Konular

Gökçek'ten bomba iddia

20 Nisan 2011 13:01 tsi
Gökçek'ten bomba iddia Başkan Gökçek, seçimden 6 ay sonra Gürsel Tekin'in genel başkanlığa geçeceğini, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise...

Erkan Tan ile Başkent'ten programına bugün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek konuk oldu. Gündeme ve Dünya Çocuk Oyunları etkinliklerine yönelik açıklamalarda bulundu. Gökçek şunları söyledi:

“Benim bütün konuşmalarımı kabul ediyorlar. Gerekli bilgileri CHP içindeki arkadaşlarım veriyor. Gerçekten CHP uzmanıyım. Kılıçdaroğlu konusunda benim kadar bilgi sahibi olan başka biri olduğunu sanmıyorum. Ne Baykal ne Önder Sav kalmış. Parti Gürsel Tekin'in eline geçmiş vaziyette. Seçimden 6 ay sonra kendisi geçecek Genel Başkanlığa. Kılıçdaroğlu'na güle güle diyecek. Sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne aday olacak Kılıçdaroğlu. Gürsel Tekin'e de Baykal gibi oyun yaparlarsa bilemem tabii. Onun dışında Gürsel Tekin'i yıkmak mümkün değil. İl başkanlarının 39 tanesini aday yapmadılar. Aday olmak istiyorlardı; ama olmadı. İstifa ettiler.” diye konuştu.

“CHP seçimden sonra Kılıçdaroğlu'nun değil, Tekin'in CHP'si olacak!”

“ Eskisi Atatürk'ün CHP'si, yenisi Kılıçdaroğlu'nun CHP'si. Seçimden sonra da Tekin'in CHP'si olacak. Bu yeni CHP'nin eski CHP ile alakası yok. Dün bir TV kanalında izledim. Bursa İl Başkanını da atmışlar görevden. ‘Niye?' diye soruyorlar, ‘Atatürkçü, halkçı olduğum için attılar' diyor. Atatürk'ün CHP'si değil artık yeni CHP. Listenin içerisinde bir yığın Ergenekoncu var, her türlü şey var. Eğer Tuncay Özkan CHP'ye girerse başkan odur dedim; ama benim tanıdığım Gürsel Tekin koymazdı ve bir CHP uzmanı olarak da dediklerim çıktı. Mecliste de bir Ergenekon yapılanması yaratmak istiyor olabilirler.”
 
Gökçek, YSK'nın aldığı kararlar hakkında şu şekilde konuştu:

“Demokratik bir yarışta bunların olmamasını herkes tercih eder. Yasalar önceden konmuş. AK Parti'nin, devletin suçu yok bu konuda. YSK yasaları uyguluyor. Yasaları bilerek hareket etmezsen kabahatli sensin demektir. Ortalığı yakmalar, yıkmalar hiç hoş değil.”

“ O sakızı nasıl attım, tarihi eser olurdu!”

“Sarkozy, Cumhurbaşkanımız karşısında sakız çiğnemesi haberlerinin üzerine Ankara'ya geldi ve havalanında karşıladık kendisini. Merdivenlerden iniyordu, son derce saygısız sakız çiğniyordu. Başbakan'ın yanında saygısız oturuşuna da devam etti. Bende dayanamadım; madem sakız çiğnemek normal, bende dört tane draje attım ağzıma ve o şekilde karşıladım. Ama üzüldüğüm şu, o sakızı nasıl attım. Saklayabilirdim, tarihi eser olurdu.”

Gökçek, MHP'nin adayları hakkında;

“MHP'deki pek çok ülkücü benim arkadaşım. Şuan da NHP'de genel kanaat, kendini ülkücülüğe adamışlar tasfiye edildi. Deniz Bölükbaşı ve onun getirdiklerine haps olmuş vaziyette. MHP'nin sıkıntı çekeceğini düşünüyorum. MHP'de birçoğu ülkücü değil.” diye konuştu.  “Şerefli insanlar elinde belge var ise savcılığa verirler, vermezlerse şeresizdirler!”  Gökçek, Kılıçdaroğlu karşısında yenildiğimi düşünenler için konuşuyorum dedi ve ekledi:

“Benim hakkımda neyse ellerindeki veriler savcılığa verirler. Benimle ilgili iddialar mahkemeye götürülmedi. Aradan 2 sene geçti bir suç duyurusu gelmedi. Şerefli insanlar elinde belge var ise savcılığa verirler, eğer vermiyorlarsa şerefsizdirler dedim. İçişleri Bakanlığı müfettişleri seni aklıyor demeye çalışıyorlar. Uğur Dündar ile Kılıçdaroğlu birlikte Melih Gökçek'i sıkıntıya düşürmek için uğraştılar. Adamlar tezgaha alışmışlar. Ben bu tezgahlara rağmen, Kılıçdaroğlu'nu Ankara'ya aday olarak bekliyorum. Ben hepsine cevap verdim, Kılıçdaroğlu ile ilgili her şeyin belgeleri elimde dedim. Hepsinden kaçıyor.”

“Ankara'nın soyulmasının tek sebebi, Karayalçın!”

CHP'lilerin ‘Devlete olan borcu öde' demesi üzerine Gökçek;

“Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarının benim dönemim ile alakası yok. Karayalçın döneminden kalan, hala 4,5 kat trilyon borç var. Benim dönemimde ise belgesini çıkarın. Ben hemen gösteririm belgeleri. Bir örnek vereyim size. Çankaya Mamak Viyadüğü için Karayalçın, 106 milyon dolar kredi almış. 265 milyon dolar ödüyoruz şimdi. Böyle bir şey var mı? Bu soyulmanın sebebi Karayalçın!” dedi.

“Twitter'da düzen sağlanacak, hakaret etmeden en sert şekilde tartışılacak!”

“Hakaret, iftira olmadan, en sert şekilde tartışacağız twitterda. Hakaret yapmayın arkadaşlar, mahkemeye veririz diyorum verdim de; ama devam ediyorlar. Hukuk devletinde kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkınız yok. Sövmek, iftira etmek yok böyle bir şey. AVM'ler benim, yol yapılırsa yanındaki arsalar benim, su tankerleri oğlumun, Dubai'de otelim var. İnsanların ağzı torba değilki, derler. Madem söylüyorsun, hatalı olduğumu düşünüyorsun al götür mahkemeye ver. Senin üzerine değil ki diyorlar, kimin üzerine ise onu koy o zaman ortaya.”

bugün



Bu haber 1,178 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,237 µs