En Sıcak Konular

Fenerbahçe hedef büyüttü

20 Nisan 2011 11:45 tsi
Fenerbahçe Ülker gelecek sezon Avrupa’da kupa alabilmek için dev bir transferin peşinde...

Futbol değil, ‘spor kulübü’ diyerek faaliyet gösterdiği tüm branşlarda başarı çıtasını Avrupa şampiyonluğu olarak belirleyen ve bu doğrultuda kadrolarını da yıldızlarla donatan F.Bahçe, bu sezon şanssız sakatlıkların etkisiyle müthiş bir form yakaladığı Eurolig’de final-four’un kıyısından dönmüştü.. Barcelona, Olympiakos galibiyetleri yetmemişti Kanarya’ya.

BU doğrultuda şimdiden gelecek sezonun çalışmalarına start veren yönetim, yapımı büyük ölçüde biten Ülker Arena’ya da dev bir yıldız getirip Eurolig şampiyonluğu hedefi için de yolu yarılamanın peşinde.. Transferi planlanan isim ise ülkemizi NBA’de başarıyla temsil eden milli basketbolcumuz Ersan İlyasova...

MILWAUKEE Bucks forması giyen Ersan’ın kulübüyle sözleşmesi 2011-12 sezonu sonunda bitecek.. Gelecek yıl Bucks’tan 2 milyon 541 bin dolar alacak ama vergiler düşüldüğünde cebine girecek para yaklaşık 1.5 milyon dolar..

3.5 MİLYON EURO GEREK

AVRUPA’NIN önde gelen oyuncularından örnek verecek olursak Dimitris Diamantidis Panathinaikos’tan 3.5 milyon Euro alıyor.. Barcelona ise Juan Carlos Navarro’ya 4 milyon Euro ödüyor.. Yani sarı-lacivertlilerin de Ersan’ı Türkiye’ye getirebilmesi için bu rakamlara yakın bir bedel ödemesi gerek. Ancak önlerindeki engel Ersan’ın kontratı.. Kanarya’nın bu transferi gerçekleştirebilmesi için NBA’de lokavt olması gerek.. Peki bu mümkün mü? Evet mümkün..

NBA’DE toplu iş sözleşmesi 30 Haziran’da bitecek. Şu aşamada takım sahiplerinin istediği yeni iş sözleşmesi ile Oyuncular Birliği’nin beklentileri arasında uçurum var ve gelecek sezon lokavt bekleniyor.. Bu olursa oyuncular boş dönemi diğer kıtalarda basketbol oynayıp geçirecek ve F.Bahçe için transferin önündeki engel kalkacak..

Kaan Kural: Yapılabilecek en iyi hamle

ERSAN elbette mükemmel bir transfer olur. Türk olması ligdeki yerli kontenjanı nedeniyle F.Bahçe’nin şampiyonluğunu neredeyse garantiler. Esas başarının arandığı Avrupa’da ise ne kadar etkili olduğunu Barcelona’dayken veya milli takımda görmüştük zaten. Yapılabilecek belki de en iyi hamle. Ancak gerçekleşmesi kolay gözükmüyor. Hem kontratı hem de daha önemlisi özellikle eşinin ABD’de yaşama arzusu bu transferin önündeki en büyük engel. Ersan 2 sene önce daha büyük bir ücret teklif eden Barcelona’yı reddetmişti. Barcelona gibi bir şehir yerine Milwaukee gibi son derece soğuk ve sınırlı bir şehri tercih etmişti İlyasova ailesi. NBA ve Amerika rüyasından vazgeçmeleri pek kolay gözükmüyor. (Vatan)



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,525 µs