En Sıcak Konular

Balyoz itirazlarına şerh koyan başkan izne ayrıldı

20 Nisan 2011 11:37 tsi
Balyoz davası kapsamında tutuklu olan sanıkların yaptığı itirazların reddedildiği kararlara şerh koyan mahkeme başkanı izne ayrıldı.

Üç ayrı kararda da muhalefet eden İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şeref Akçay, son olarak dün de şerh koymuş, üye hakimleri ve Balyoz mahkemesini eleştirmişti. Balyoz sanıklarının tutukluluk halinin devamına karar veren 2 üye hakimle, görüş ayrılığına düşen Akçay bir aylık izne ayrıldı. Akçay'ın Balyoz hakkındaki dünkü ret kararından sonra izne çıkması dikkat çekti.

Mahkemenin iki üyesi ise dün yazılan kararda başkan Akçay'ı yargılamayı yapan mahkemenin yerine geçerek ve esasa girerek karar vermekle eleştirmişti. Üyeler, Akçay'a ihsas-ı reyde bulunamayacağını belirtmişti. Başkan Akçay ise üyelerin kendisine artık selam vermediklerini öne sürmüştü.

Başkan Akçay muhalefet şerhine ilişkin kararında, "Kamuoyuna mal olmuş bu davalar nedeniyle yazmış olduğum muhalefet şerhlerinden dolayı bulunduğumuz adliyede bir takım meslektaşlarımın selam vermeyi dahi kesmiş oldukları gibi yukarıda belirtilen yakalama kararlarının kaldırılmasına ilişkin karardan sonra 'Sizin de dangalak bir kararınız gelecek' diyen hakim mevcut olup, yine mahkememizin üyelerinin de nezaket kurallarını aşan tutum ve davranışlar içerisine girdikleri ve işi en son başkan ile konuşmama aşamasına getirdikleri görülmüş olup, bu hususların da kamuoyunca bilinmesinde yarar olduğu görüşündeyim." ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün Askeri casusluk ve şantaj davası görülecek. Başkan Akçay'ın izne çıkması üzerine mahkemeye kıdemli üyenin başkanlık yapması bekleniyor.

cihan



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,141 µs