En Sıcak Konular

Kemal Derviş, IMF Başkanlığı'na aday

20 Nisan 2011 11:23 tsi
Kemal Derviş, IMF Başkanlığı'na aday İngiliz Financial Times, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı eski başkanı Kemal Derviş'in IMF başkanlığı için aday olduğu yazdı.

İngiltere Başbakanı David Cameron dün selefi Gordon Brown'ın Uluslararası Para Fonu'nun başkanı olmasını engelleyebileceğini ima etmişti. Gazete, Cameron'ın, Brown'un bu görev için uygun bir kişi olmadığını ima etmesine dikkat çekiyor. Cameron, BBC Radyosu'na yaptığı açıklamada, "İngiltere'nin borç içinde olduğunu bilmeyen biri, IMF için en uygun kişi olmayabilir" demişti.

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Fransa'da önümüzdeki yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Sosyalist Parti'nin adayı olacaksa yazın görevinden istifa etmek zorunda. Financial Times'ın haberinde, IMF'nin geçen hafta Washington'da yapılan ilkbahar toplantılarında Strauss-Kahn'ın görevi bırakma olasılığının da konuşulduğu belirtiliyor. Ancak İngiliz çevreleri dışında Gordon Brown'un başkanlığından söz eden yoktu. Bu noktayı vurgulayan Financial Times'a göre esas tartışma, IMF'nin bundan sonraki başkanının da Avrupalı mı yoksa gelişmekte olan bir ülkeden mi olacağı.

IMF'nin kredileriyle Avrupa ekonomileri için giderek daha da önem kazandığına dikkat çeken gazete, yine Avrupalı bir IMF Başkanı argümanının ağır bastığını yazıyor. Bu noktada adı geçen adayların başında, Avrupa Merkez Bankası Başkanı olmaması halinde, İtalya Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ve Fransa Maliye Bakanı Christien Lagarde geliyor. Gelişmekte olan ülkelerden adı IMF başkanlığı için geçenler ise Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD)'nin Meksikalı başkanı Angel Gurria ile eski Güney Afrika Maliye bakanı Trevor Manuel.

Independent gazetesinin haberinde ise IMF başkanlığı için düşünülenler arasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın eski başkanı Kemal Derviş'in de olduğu bildiriliyor.



Bu haber 945 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,589 µs