En Sıcak Konular

Psikolojik tedavi görüyormuş!

20 Nisan 2011 10:43 tsi
Bedri Baykam'a silahlı saldırıda bulunan Mehmet Çelikel'in manik depresif olduğu ve psikolojik tedavi gördüğü ortaya çıktı.

Daha önce de eşinin eski nişanlısını ve yanında bulunan arkadaşını bıçakla yaralayan Çelikel'in, Baykam'ın Akatlar Kültür Merkezi'nde olacağını internetten öğrendiği anlaşıldı. Yoğun bakımda tedavisi tamamlanan Bedri Baykam, normal servise alındı.

Ressam Bedri Baykam, önceki gün İstanbul Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi'ndeki bir program çıkışında saldırıya uğradı. Saldırgan Mehmet Çelikel (36), olaydan yaklaşık 4 saat sonra polise teslim oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alınan Çelikel'in, manik depresif hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü öğrenildi. Ayrıca aile bireylerinden Çelikel'in bir kız ve bir erkek kardeşinin de manik depresif tedavisi gördüğü ve raporları olduğu belirtildi. Mehmet Çelikel'in eşinin eski nişanlısını ve yanında bulunan arkadaşını bıçakla yaraladığı, bu suçtan dolayı yaklaşık 6 ay hapiste yattığı kaydedildi. Olayla ilgili olarak Çelikel'in kardeşi Ş. Ç. ile eniştesi E.Ö. de gözaltına alındı. Öte yandan yoğun bakımda tedavisi tamamlanan Bedri Baykam ve Tuğba Kurtulmuş, normal hasta servisine alındı.

Bilgisayarı incelemeye alınan Mehmet Çelikel'in olayda "komando bıçağı" diye tabir edilen bir bıçak kullandığı, Baykam'ın Akatlar Kültür Merkezi'nde olacağını da bir sosyal paylaşım sitesine olan üyeliği sayesinde öğrendiği anlaşıldı. Şüphelinin, ilk ifadelerinde, Bedri Baykam için "Konuşmalarını beğenmiyorum. Tipi hoşuma gitmiyor." dediği öğrenildi. Mehmet Çelikel'in olaydan sonra eski çalıştığı yere giderek, eski patronuna "Bana 200 lira ver, Niğde'ye gideceğim. Bedri Baykam'ı bıçakladım. 2-3 gün dinleneceğim daha sonra polise teslim olacağım" dediği, ancak patronunun parayı vermediği açıklandı. Şüphelinin, bunun üzerine ablasının Bayrampaşa'daki evine gittiği kaydedildi. Bu sırada patronunun yanında bulunan bir kişinin, Cumhuriyet Gazetesi'ni arayarak olayı bildirdiği, bunun üzerine Cumhuriyet Gazetesi'nin güvenliğinin de polisi aradığı ifade edildi. Fatih Küçükayasofya semtinde anne ve babasıyla aynı binada oturan Mehmet Çelikel'in, gerçekte 1976 doğumlu olmasına rağmen askere erken gitmek için yaşını 1 sene büyüttüğü bildirildi. Daha önce 2 kez evlenen ve ikinci evliliğinden bir çocuğu olan Mehmet Çelikel'in, 7 yıl önce ikinci eşinden boşandığı, o günden beri eski karısını ve çocuğunu görmediği, 1998 yılında karısının eski nişanlısını ve arkadaşını bıçakladığı gerekçesiyle 6 ay cezaevinde kaldığı kaydedildi. Geceleri saatlerce televizyon izlediği söylenen Çelikel'in gündüzleri de uyuyarak geçirdiği anlaşıldı.. Bazı arkadaşlarının Çelikel'e 'Psikopat Mehmet' dedikleri de belirlendi. Çelikel'in evinin bulunduğu mahallede yaşayan vatandaşlar ise zanlının alkol aldığını ve böylesi bir eylemi dini gerekçelerle yapabilecek mütedeyyin bir kişiliğe sahip olmadığını anlattı.

zaman

 

 



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,054 µs