En Sıcak Konular

İşte Ağustos'ta terfi edecek komutanlar!

0 0 0000 00:00 tsi
İşte Ağustos'ta terfi edecek komutanlar! Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanları ile İstanbul ve İzmir’deki ordu komutanları bu yıl emekli oluyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ise Orgeneral Aydoğan Babaoğlu atanacak.

Genelkurmay'ın sıcak Ağustos listesi; isim isim 109 general ve amiral. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Ağustos ayı başında yapılacak olan Yüksek Askeri Şura toplantısında, 109 general ve amiralin durumu ele alınacak. Bu yıl 35 civarında general ve amiralin bir üst rütbeye terfi etmesi, 45 albayın general olması ve 35-40 civarında general ve amiralin de rütbe bekleme sürelerinin bir yıl uzatılması bekleniyor.
 
İKİ KOMUTAN EMEKLİ

YAŞ toplantısı sonrası, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu emekli olacak. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na, Donanma Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu atanacak. Bu yıl ayrıca İstanbul’daki 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel ile Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık ve EDOK Komutanı Orgeneral Orhan Yöney’in de emekli olmaları bekleniyor.
 
TANKLARI YÜRÜTEN KOMUTAN

Kara Kuvvetleri'nde bu yıl 7 Korgeneral de Orgenerallik bekliyor. Bu isimler arasında 28 Şubat döneminde Ankara’daki Zırhlı Tümen Komutanı olan ve ’Balans ayarı’ sözüne kaynaklık ederek, Sincan’dan geçen tankları yürüten Korgeneral Erdal Ceylanoğlu da var. Terfi bekleyenler arasında ünlü isimlerin kalp cerrahı, GATA’daki Tuğgeneral Harun Tatar da bulunuyor. Tatar, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’den Azerbeycan’ın 2 yıl önce ölen Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’e KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Dentaş’a kadar pek çok ünlü ismin kalp sağlığını takip etti.
 
YAŞ’ın Ağustos şurasında durumları değerlendirilecek olan General ve Amirallerin tam listesi şöyle:
 
KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

ORGENERALLER: F.Remzi Tıncel, Şükrü Sarıışık, Orhan Yöney
KORGENERALLER: Erdal Ceylanoğlu, Ethem Erdağı, Necdet Özel, Cahit Sarsılmaz, M. Yavuz Yalçın, Hayri Güner, Saldıray Berk.
TÜMGENERALLER: Salih Güloğlu, Hulusi Akar, Ümit Şahintürk, Aydemir Cülcüloğşu, Ahmet Turmuş, Cengiz Aslan, Zekeriya Öztürk, Cihangir Akşit, Galip Mendi, Sabri Demirezen, Alaattin Parmaksız, Nuri Karababa, Necdet Soyer, Naci Beştepe, Korkut Özaslan, Yaşar Cihansız.
TUĞGENERALLER: Münir Erten, Atilla Gürdere, Ömer Bayraklı, Mustafa Tepeli, Tayfun Aksatan, Fehmi Canan, Yıldırım Güvenç, Rauf Altınok, Orhan Tufan, Sami Demirel, Tahir Bekiroğlu, Yüksel Öztekin, İhsan Uyar, Süha Tanyeli, Musa Avsever, Levet Ertürk, Berkay Turgut, Aslan Kılıçaslan, Mehmet Çetin, Ali Akdoğan, Caner Şenkardeş, Atilla Önkök, Tuncer Erinmezler, Seyhan Ceylan, Ali Er, Selehattin Kısacık, Yaşar Bal, Tamer Büyükkantarcıoğlu, Veysi Sunal, İsmail Ercan, Naci Özdemir, Sezer Şengül, Taner Akay, Baki Cura.
 
DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

ORAMİRAL: Yener Karahanoğlu.
KORAMİRALLER: Eşref Uğur Yiğit, Alev Gümüşoğlu.
TÜMAMİRALLER: Kadir Sağdıç, Nusret Güner, Deniz Kutluk
TUĞAMİRALLER: İbrahim Akın, Levent Temel, İsmail Demirel, Mücahit Şişlioğlu, Atilla Kezek, Serdar Dülger, Ergun Mengi, Veysel Kösele, Deniz Dağlılar, Ufuk Aslan.
 
HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

ORGENERAL: Faruk Cömert
KORGENERALLER: Hasan Aksay, Bilgin Balanlı, Erol Ortaç
TÜMGENERALLER: Erol Özgil, Bülent Özer, Sefer Öztürk, Mustafa Çötüksöken, Osman Yıldırım, Hikmet Çelik, Mehmet Erten.
TUĞGENERALLER: Atilla Özler, Mehmet Çetin, Nezih Damcı, Beyazıt Karataş, Hasan Küçükakyüz, Muzaffer Karaca, Ergin Ersoy, Ali Yılmazer, Hüseyin Belpınar, Orhan Uysal.
 
JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI KORGENERAL: Mehmet Çavdaroğlu
TÜMGENERAL: Fikret Demirtaş
TUĞGENERALLER: Ali Karaduman, Cengiz Akın, Tünay Bilgen, Celal Çıtak, İhsan Batı, Recep Onur, Osman Baykurt
GATA TUĞGENERALLER: İbrahim Somuncu, Kemal Dağalp, Harun Tatar.

gazeteport



Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,131 µs