En Sıcak Konular

"Samsun-Ceyhan için 3'lü görüşmeler sürüyor"

18 Nisan 2011 17:32 tsi
Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovskıy, Ortaasya ve Hazar Havzası petrollerini Türkiye üzerinden dünya pazarlarına açacak Trans Anadolu (Samsun-Ceyhan) Petrol Boru Hattı Projesi'ni karlı hale getirmek için proje ortağı ülkeler arasında

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ziyaretinde yaptığı açıklamada Büyükelçi Ivanovskıy, Mavi Akım Projesi ile birlikte Samsun-Ceyhan projesinin Samsun'un enerjide merkezi önemini artıracağını kaydetti.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'Ülke Günleri' programına katılmak üzere şehre gelen Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovskıy, resmi ziyaretlerinin ardından Samsunport Limanı ile Trenferi seferlerinin yapıldığı sanayi rıhtımını gezerek incelemelerde bulundu. Burada Samsunsport Terminal Müdürü Halit Bezek'ten bilgi alan Vladimir Ivanovskıy, bir süre Kastamonu'da petrol arayacak Derin Deniz Şampiyonu (Deepwater) gemisindeki çalışmaları yerinde izledi. Ardından Ivanovskıy, iş adamlarıyla bir araya gelmek için oda binasına geçti.

Çok sayıda sanayici ve iş adamının hazır bulunduğu toplantıda Türkiye ve Samsun ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesinden bahseden Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi, iki ülke arasında konulan 100 milyar dolarlık ticaret hedefinin yakalanacağını vurguladı. İkili ilişkilerin çağdaş hale getirilmesi ve ticari ilişkilerin alt yapısının yenilenmesi gerektiğinin altını çizen Vladimir Ivanovskıy, "BOTAŞ yetkilileri ile yaptığım görüşmede gelecek 60 milyar metreküp doğalgazın çevrim santrallerinde kullanılacağı bilgisini aldık. Dolasıyla Mavi Akım Projesi'nin önemi daha da artmış olacak. Bir önemli proje de Samsun-Ceyhan Petrol Boru Hattı Projesi. Bu projeyi karlı hale getirebilmek için her 3 tarafın girişimleri ve teklifleri değerlendirilmektedir." şeklinde konuştu.

Lojistik Merkez Projesi ile ilgili Samsunlulara çağrıda bulunan Vladimir Ivanovskıy, şunları söyledi; "Samsunluların yardım ve desteğini bekliyoruz. Farkındaysanız Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümeti aşamasında Trabzon ve Rize iyi bir lobicilik yapıyor. Samsun'un daha fazla ağırlık koymasını bekliyoruz. Rusya olarak net görüşümüz Kavkas limanı ile Samsun arasındaki ticari ilişkilerin her iki tarafa çok daha fazla gelir sağlayacağı görüşündeyiz. "

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da konan 100 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşacağını inandığını bildirdi.

(CİHAN)



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,210 µs