En Sıcak Konular

'Rektörün talimatı var, sizi alamayız'

18 Nisan 2011 14:52 tsi
Ankara'da okula başörtüsüyle giremeyen bir grup öğrenci, kendilerine destek veren sendika yetkilileriyle fakülte girişinde basın açıklaması yaptı.

Tandoğan'daki Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi girişinde toplanan bir grup öğrenci, okul yönetiminin talimatı üzerine, güvenlik görevlilerinin başörtüsüyle fakülteye girmelerine izin vermediğini öne sürdü.
    
Öğrencilere destek veren Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Mustafa Kır, fakülte girişinde yaptığı basın açıklamasında, okula başörtüsüyle girmek isteyen öğrencilerin güvenlik görevlileri tarafından engellenerek eğitim hakkından mahrum edildiğini söyledi.
    
Üniversitelerin yaptıkları araştırmalarla ülkenin ufkunu açan, geleceğine ışık tutan kurumlar olması gerektiğini ifade eden Kır, ancak üniversitelerin bu yönüyle değil de yasakçı kimlikleriyle ön plana çıktıklarını savundu.
    
Mustafa Kır, ''Atatürk ilkelerinde, devrim kanunlarında, YÖK Kanunu'nda, Anayasa'da ve yasalarda üniversitelerde başörtüsünü yasaklayan tek bir madde yokken üniversitelerin başörtüsü yasakçılığına soyunması hepimizi üzmektedir'' dedi.
    
Ankara Üniversitesi rektörü ve rektör yardımcılarıyla yaptıkları görüşmede, başörtüsünün derse girmeye mani olmayacağının ifade edildiğini söyleyen Kır, buna rağmen yasağın devam ettiğini öne sürdü.
    
Öğrenciler ise ilk kez başörtüsüyle fakülteye girmek istediklerini, ancak güvenlik görevlilerinin, ''Rektörün talimatı var. Sizi alamayız'' diyerek kendilerine engel olduğunu söylediler.
    
Açıklamanın ardından başörtülü öğrenciler, kendilerine destek veren sendika üyeleriyle fakülteye girmek istedi. Güvenlik görevlileri, kimlik kontrolünün ardından öğrencileri fakülteye aldı.

AA

 

 



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,050 µs