En Sıcak Konular

Bozdağ: Seçimler hesap verme zamanıdır

18 Nisan 2011 13:48 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, seçimlerin ortak özelliğinin hesap vermek olduğunu belirterek "Seçimler iktidar ve muhalefet için hesap verme zamanıdır." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ yaklaşan genel seçimleri Moral FM'de katıldığı Basında Bugün programında değerlendirdi.

Seçimlerin ortak özelliğinin hesap vermek olduğunu belirten Bekir Bozdağ, "İktidar ve muhalefet için hesap verme zamanıdır. Hesap verirken iktidar, vatandaştan aldığı yetkiyi 4 yıllık süre içerisinde vatandaşa açıkladığı beyanname ve vatandaşa istediği yetki çerçevesinde kullandı mı kullanmadı mı? Vatandaş icraatları beğenmedi mi beğenmedi mi bu noktada hükümetin, iktidar partisinin millete hesap vermedir. Öte yandan da muhalefetinde millet onlara muhalefet görevi verdi. Muhalefet görevlerini nasıl yaptı. Başarılı oldu mu? İktidara aday oldular mı olmadılar mı bir noktada muhalefetin de kendi açısından hesap vermesidir. Vatandaş açısından ise hesap sorma zamandır. Hem muhalefete hesap soracak, hem iktidara hesap soracak. Artısını eksisini değerlendirecek ve buna göre karar verecektir" dedi.

Bekir Bozdağ, bu seçimin diğer seçimlerden farklı olduğunu ve farklılığın da CHP, MHP VE BDP'nin terör suçlamasıyla hapiste olan şahısları aday göstermesi olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Milleti yok sayan, milletin iradesiyle oluşan her şeyi alaşağı etmek için teşebbüslerde bulundukları iddiasıyla haklarında soruşturma, kovuşturma bulunan kişileri milletin iradesine sunmak, milletin desteğiyle onları dokunulmazlık zırhına büründürmek, onları TBMM'ye taşımak ve milli iradeden onlara onay almak veya onun için milletin huzuruna aday olarak çıkarmak millete yapılacak en büyük saygısızlıktır. Bir yandan siz egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyorsunuz. Demokrasi halkın halk için yönetimidir diyorsunuz ve halkın sözünü her sözün üzerine koyuyorsunuz. Ama öte yandan halkı tanımayan, halkı yok sayan, halkın seçtiği iktidarı yok etmek isteyen, halkın seçtiği meclisi ispat etmek isteyen ve bunun içinde hazırlık çalışmaları yaptığı iddiasıyla haklarında dava bulunan insanları milletin oyuyla millet vekili yapmak, milli iradenin temsilcisi yapmak hem milli iradeye hem de millete büyük bir saygısızlıktır. Bu yönüyle de bu seçim diğerleriyle mukayese edilmeyecek derece de farklı bir seçimdir. Ben onun için bu seçimi demokrasiyi ve Türkiye'yi güçlendirme noktasında milletine güvenenlerle, kendi iktidarlarını temin etmek için millete güvenmeyen ama çetelere, mafyalara güvenenler arasında bir yarış olacağını ve bu yarışta da milletimizin engin sağduyusu ve basiretiyle yapacağı hakemlikle sonuçlanacağına yürekten inanıyorum"

cihan



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,518 µs