En Sıcak Konular

Suriye'de çatışmalar sürüyor

18 Nisan 2011 10:38 tsi
Çatışmalarda ölü sayısı 8'e yükseldi. Çok sayıda yaralı var...

Suriye'nin çeşitli kentlerinde akşam saatlerinde başlayan gösterilerin gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ettiği bildirildi.

Akşam saatlerinde, silahlı grupların Humus kent girişindeki anayolları barikat kurarak kapattıkları, kentin dış kesimlerinde güvenlik güçleri ile silahlı grupların çatıştıkları belirtildi. Çatışmalar sırasında bir polisin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Çatışmaların artmasının ardından bölgeye bir askeri birlik sevke dildiği ve silahlı gruptan üç kişinin öldüğü, beşi asker 15 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Dünya Televizyonu, kentteki olaylara ilişkin haberinde, "uyuşturucu karteli olan bir grubun yaşadığı bir bölgede olayların meydana geldiğini, çatışmalarda yaralanan silahlı bir kişinin hastaneye kaldırıldığını ve bu kişinin Lübnan uyruklu olduğunun tespit edildiğini" öne sürdü.

Televizyon, kentteki Telbise bölgesinde, "bazı meçhul kişilerin, bazı mahallelerde elektrikleri kestiğini ve bazı camilerdeki hoparlörlerden cihat çağrıları yapıldığını" iddia etti.

Bu arada Lazkiye, Der'a, Halep, Şam kırsalında bazı bölgeler ve Tartus'a bağlı Banyas'ta da akşam saatlerinden itibaren gösteriler yapıldığı ve Lazkiye'de zaman zaman silah sesleri duyulduğu bildirildi.

HUMUS KENTİNDE ÖLÜ SAYISI 8'E YÜKSELDİ

Suriye'nin Humus kentinde dün gece çıkan olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısının 8'e yükseldiği, 11'i asker ve polis olmak üzere çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Suriye Devlet Televizyonu, Humus'ta dün gece meydana gelen olaylarda ölü sayısının 8'e yükseldiğini, hayatını kaybedenlerin üçünün güvenlik görevlisi, birinin de sivil olduğunu duyurdu.

Aralarında asker ve polisin de olduğu çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilen haberde, ölen diğer 4 kişinin kimliğine ilişkin bilgi verilmedi.

Haberde, televizyona açıklama yapan Humus kentindeki Halidiye bölgesi muhtarı Muhammed El Ali'nin "Silahlı bazı kişilerin şehir içinde bazı yolları lastikler yakarak ve barikatlar kurarak kapattığını, bazı sokaklarda kent halkı ile silahlı gruplar arasında çatışma çıktığını ve bu gruplardan bazı kişilerin halk tarafından yakalandığını" söylediği bildirildi.

Hastane kaynaklarının, "yaralı olarak Humus Devlet Hastanesi'ne kaldırılan silahlı kişilerden birinin Lübnan uyruklu olduğu bilgisini aktardıkları" öne sürüldü.

Kentteki görgü tanıklarının, "kent içinde cip ile dolaşan ağır silahlı kişiler gördüklerini" bildirdiği iddia edildi.

Dün gece Humus kent girişindeki anayolların silahlı gruplar tarafından barikatlar kurularak kapatıldığı, kentin dış kesiminde güvenlik güçleriyle silahlı gruplar arasında çatışmaların çıktığı bildirilmişti.

Çatışmaların gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etmesi nedeniyle bölgeye askeri birlik sevk edilmiş, silahlı gruptan üç kişinin öldürüldüğü duyurulmuştu.

aa



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,162 µs