En Sıcak Konular

Erdoğan iş dünyasından tam not aldı

18 Nisan 2011 09:15 tsi
Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı dev projeler iş dünyasından tam not aldı.

"Heyecanlandık" diyen işadamları, Türkiye'nin önüne koyulan hedeflerin gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

Başbakan Tayyip Erdoğan önceki gün ekonomiden sosyal alanlara kadar bir çok dev projenin yer aldığı "Türkiye Hazır Hedef 2023" seçim beyannamesini açıkladı. 2011-2023 dönemini kapsayan beyannameye göre, Türkiye, dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girecek. 2023 yılında kişi başına gelir 25 bin 76 dolara çıkacak, 5 yıl içinde 1 milyon kişi işe yerleştirilecek, dev şehir hastaneleri kurulacak. Evleneceklere 25 yıl vadeli dayalı döşeli konutlar verilecek, yoksul aileler 100 TL taksitle ev sahibi olacak, Türkiye baştan başa demir ağlarla örülecek, yerli tank, yerli uçak ve yerli uydu yapılacak. Bunun dışında Türkiye ile ilgili daha bir çok projenin de  bulunduğu beyanname iş dünyası tarafından da olumlu yankı buldu. İş dünyası temsilcileri hedeflerin tutturulabileceğini belirterek, "Başbakan Erdoğan bizi heyecanlandık" dediler.

İşte işadamlarının seçim beyannamesine tepkileri:

İstikrar ve kardeşlikle olur

Rızanur Meral Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu Başkanı: Açıklanan hedefler heyecan verici, iddialı ve gerçekleştirilebilir. Türkiye son 8 yılda istikrarı, bununla birlikte gelişmeyi yakaladı. Önümüzdeki dönemde bu istikrar ve kardeşlik ortamına devam edilmesi halinde bu hedeflerin rahatlıkla tutturulacağına inanıyorum.

12 yıllık yol haritası

Ömer Cihad Vardan (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı): 2023'e yönelik program açıklanmasının, öncelikle Türk siyasetinde uzun dönemli bir projeksiyonun çizilmesi açısından çok önemli. Yaklaşık 12 yıllık bir yol haritası sunulması bizce kayda değer. Tabii iktidar partisi ile diğer partilerin de uzun dönemli yapıcı politikalar sunması da memnuniyet verici. Sonuçta Ak Parti Lideri, ülkeye çok farklı bir vizyon getirmiştir. Biz işadamlarının ileriye doğru yatırım planlamasında bu projeler oldukça önemli yer tutuyor.

Türkiye'ye katmadeğer sağlar

Mustafa Koca (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Başkanı):  Seçim atmosferinde bu tip vaatler normaldir. Önemli olan bunların gerçekleştirilmesi. AK Parti'nin vizyonunu dinledik. Bunların hepsi gerçekleştirilebilir. Eğer bu vaatler, sıkı şekilde takip edilirse ülke ekonomisine de ciddi katmadeğer sağlayacaktır. Biz, sivil toplum kuruluşları olarak bunların takipçisi olacağız. 

Hedef koyarak bir yere gidilir

Ahmet Nazif Zorlu (Zorlu Holding Başkanı): Hedefler çok önemli. Hedef koymazsanız bir gere gitmeniz mümkün değil. Bence gerçekleşir mi gerçekleşmez mi tartışmasını yapmak doğru değil. Yerli otomobil, yerli uçak gibi bir çok hedef gerçekleştirilebilir. Ancak Türkiye'nin önüne bir hedef konmuş olması çok önemli. Bu yüzden Başbakan Erdoğan'ı tebrik ediyorum.

Artık yıllar sonrasını görüyoruz

Abdulkadir Konukoğlu (Sanko Holding Başkanı): Başbakan Erdoğan bugüne kadar açıkladıklarını hep yerine getirdi. Bu hedeflerinde gerçekleşmeyecek diye bir şeyi yok. Türkiye her gün biraz daha ileriye gidiyor. Yeni hedefler Türkiye'ye ivme kadar. Eskiden ancak günlük gidebiliyorduk, önümüzü göremiyorduk. Bugün ise yıllar sonrasına hedefler koyuyoruz.
 
bugün



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,489 µs