En Sıcak Konular

Özal ölmeseydi ne yapacaktı?

18 Nisan 2011 08:55 tsi
Özal ölmeseydi ne yapacaktı?

Vefatının 18. yıldönümünde milyonlar tarafından yad edilen 8. Cumhurbaşkanı Özal, ölmeseydi ne yapmayı planlıyordu?

Bugün, Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 17 Nisan 1993'ten sonraki üç aylık programını ele geçirdi. Özal ölmeseydi, üç ayda 4 yabancı lideri ağırlayacak, 7 ülkeyi ziyaret edecekti. Yurt içinde ise Ankara dışında 10 kentte işadamları ve halkla bir araya gelecekti.

Alınan bilgiye göre Özal, hayatını kaybettiği 17 Nisan 1993 Cumartesi günü öğle saatlerinde Galatasaray-Adana BOTAŞ arasında oynanacak Cumhurbaşkanlığı Bayanlar Basketbol Kupası karşılaşmasını izleyecekti. Ertesi gün İstanbul'a gidecek olan merhum cumhurbaşkanı, akşam Dedeman Oteli'nde Üsküdar Gazetesi Ödül Töreni'ne katılacaktı. 19 Nisan'da Hava Harp Okulu'nu ziyaretinin ertesi günü Kayseri'ye uçacak olan Özal, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temel atma töreninde halkla buluşacaktı. Özal, 22 Nisan'daki Milli Güvenlik Kurulu toplantısından önce Ankara Mamak'taki 28'nci Mekanize Tugay Komutanlığı'nı ziyaret edecekti. Nisan ayının son haftası, Balıkesir ve Denizli'yi ziyaret etmesi planlanan Özal,askeri birlikleri gezip işadamlarıyla buluşması öngörülüyordu.

YABANCI LİDERLERLE BULUŞMA

Özal, 29 Nisan'da Hırvat Cumhurbaşkanını Camlı Köşk'te ağırlayacaktı. 5-17 Mayıs 1993 tarihleri arasında Uzakdoğu seyahatine çıkacak olan Özal, Tayland, Endonezya, Hong Kong, Çin ve Maldiv Adaları'nı ziyaret edecekti. Özal, Mayıs ayında Hollanda ve Almanya Başbakanları ile İspanya Kralı'na Ankara'da ev sahipliği yapacaktı. İspanya Kralı onuruna Dolmabahçe Sarayı'nda akşam yemeği verilecekti. 8. Cumhurbaşkanı mayısta ayrıca, Afyon, İzmir ve İstanbul'a gidecekti. 30 Mayıs günü, Cumhurbaşkanlığı Futbol Kupası Final Maçını izleyecekti.

İSVİÇRE VE ALMANYA GEZİLERİ

17-20 Haziran tarihleri arasında İsviçre'ye gidecek olan Özal, '4. Crans Montana Forumu'na katılacaktı. Özal'ın Haziran ayındaki yurtiçi gezi listesinde ise Erzurum, Kahramanmaraş, İzmir, Muğla Bodrum ve Antalya vardı. Özal, 22-24 Ekim 1993 arasında ise Almanya'ya giderek Bertelsmann Vakfı tarafından düzenlenen "Avrupa'nın Geleceği: 90'lı Yılların Siyasi Gündemi" konulu konferansta konuşacaktı.

Turgut Özal Anıldı

Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 18. yıl dönümünde İstanbul Topkapı'daki anıtmezarı başında devlet töreniyle anıldı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen çok sayıda vatandaşın katıldığı programa, Turgut Özal’ın eşi Semra Özal, çocukları ve ailenin diğer üyeleri de katıldı. Devlet töreninde Cumhurbaşkanılığını Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, hükümeti ise Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz temsil etti.Programında konuşan Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, babasının Türkiye’deki en büyük icraatının, zihniyetdeğişikliği yapmak olduğunu belirtti. Özal ailesinin taziyeleri kabul ettiği tören, Kuran-ı Kerim ve duaların okunmasıyla sona erdi. Özal, Ankara Kocatepe Camii'nde okunan Mevlit-i Şerif ile anıldı. Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından okutulan mevlide ilgi büyük oldu. Yurdun çeşitli bölgelerinden gelenler camiye sığmayınca vatandaşların bir kısmı mevlidi avluda ve bahçede dinlemek zorunda kaldı. Vatandaşlara cami önünde gülsuyu ve mevlit şekeri ikram edildi.

bugün



Bu haber 1,308 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,411 µs