En Sıcak Konular

CHP ve MHP'ye soğuk duş

18 Nisan 2011 08:15 tsi
CHP ve MHP'ye soğuk duş
Cem Vakfı Genel Başkan İzzettin Doğan CHP ve MHP'nin "Alevilere yönelik somut bir proje geliştirmediğini" ifade etti.

Cem Vakfı İzmir Şubesi'nin İzmir'de düzenlediği 'Gelin Canlar Cem Olalım' isimli programda konuşan Cem Vakfı Genel Başkan İzzettin Doğan, "Ana muhalefet partileri CHP ve MHP'de de Aleviliğin derdine deva bir projesi yok." dedi.

Doğan, ayrıca, Aleviliğin İslam dışı olduğu şeklindeki dedikodulara kanmamak gerektiğini ifade ederek, "Bu, iblisce bir düşüncedir." şeklinde konuştu.

İzmir Uluslararası Fuar Alanı'ndaki Celal Atik Kapalı Spor Salonu'nda Cem Vakfı Genel Başkan Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın katılımıyla yapılan cem ayini programı, açılış konuşmalarıyla başladı. Doğan, İslam'ı evrensel boyutuyla yorumlayan, din, dil, ırk ve renk ayrımı yapmayan, bütün insanların kardeş oldukları ilkesini benimseyen tasavvuf felsefesiyle hayat bulan bir anlayışla, Cem'in ilkinin 2006 yılında yapıldığı belirtti.

İkincisinin yine binlerce kişinin katılımıyla İzmir'de yapıldığına dikkat çeken Doğan, Milli Eğitim'de din derslerinde Alevilik konusuna da değinerek, müzik derslerinde 5 telli sazla da eğitim verilmesini istedi. Doğan, tekke ve zaviyeler kunusundaki Alevi dedeleri ve Caferi babaların hukuki konumlarını da gündeme getirerek, 'dede' ve 'baba' gibi isim kullanımına izin verilmediği için zorlandıklarını, inanç önderi denmesinin yeterli olduğunu söyledi. Doğan, şöyle dedi:

"Siyasi partileri, size yaptıklarından dolayı sigaya çekemezseniz. Size yaptıklarına devam edecekler. Aleviliği anlatmak gerekiyor, yeterli izinlerin yok ama bu bilince varılması gerekir. Türkiye'de sadece Adalet ve Kalkınma Partisi yok, iktidar partisinin karşında ana muhalefet partisi ve ardından gelen MHP ne yapıyor. Peki bu partiler Alevi yurttaşların haklarını biz iktidara geldiğimiz de şunu şunu yapacağız, haklarınızı koruyacağız, şu mevzuatta şu değişikliği yapacağız diye bir programlı projeleri var mı? Ben size söyleyeyim; sizin adınıza onlara baskı kurmaya çalışan birisi olarak söyleyeyim; onların da derde deva olacak çözüm önerileri ortaya konmadı ne yazık ki söylemek zorundayım."

Doğan, bunu CHP ve MHP genel başkanlarına söylediğinin altını çizerek, oy verirken bunu partilerden istemeleri gerektiğini de belirtti.

Yerel yönetimlerden cemevi yapılmasına isteyen Doğan, ayrıca, barış içinde yaşamak için çok büyük gayret sarf edildiğini, Türkiye'de 2 bine yakın cemevi olduğunu, bunların artırılmasını isteyerek bunun bir lütuf olmadığını, bir görev olduğunu hatırlattı. Doğan, "Alevilik İslam dışıdır gibi dedikodulara kanmayın. Bu, iblisce bir düşüncedir." şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı cem ayini, açılış konuşmaları ardından dua ve dede Ali Yücel'in yönettiği cem ayininin yapılmasıyla son buldu.

cihan

 

 

 

 



Bu haber 1,106 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,175 µs