En Sıcak Konular

İsrail elçisine yumurta atmadılar, hakim karşısına çıktılar

16 Nisan 2011 15:51 tsi
ABD'de İsrail Büyükelçisi Michael Oren'in yaptığı bir konuşma sırasında protesto gösterisi düzenleyen 11 Müslüman öğrenci hakim karşısına çıkarıldı.

8 Şubat 2010'da California Üniversitesi'ndeki programda bağırarak Oren'in konuşması engelleyen öğrenciler, 'bir toplantıda rahatsızlık vermek kabahati' sebebiyle ifade verdi.

Michael Oren, üniversite öğrencilerine hitap ederken 'katiller' şeklindeki bağrışmalar sebebiyle birçok kez ara vermek zorunda kaldığı konuşmasını güçlükle tamamlayabilmişti. Öğrencilerin mahkemeye verilmesiyle üniversitede ifade özgürlüğüyle ilgili yoğun tartışmalar başlamıştı. İsrail Büyükelçisini birçok öğrenci protesto etmesine rağmen, mahkemeye verilen öğrencilerin tamamen Müslümanlarda oluşması, 'ayrımcılık' iddialarını güçlendirmişti. Savcılar ise, Müslüman öğrencilerin, İsrail Büyükelçisi'nin konuşmasını engellemek için organize olduklarını öne sürüyor.

İLK CEZAYI ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ VERDİ

Davanın dün görülen duruşmasında öğrenciler suçsuz olduklarını belirtti. Suçlu bulunmaları halinde öğrencilere bir yıla kadar hapis ya da kamu hizmeti cezası verilebilecek. Üniversite yönetimi, protestoyu gerçekleştiren Müslüman Öğrenciler Birliği kulübünü bir yıllığına kapatmış, üyelerine de 50 saat kamu hizmetinde bulunmalarını içeren disiplin cezası vermişti.

YAHUDİ ÖĞRENCİLER TUTUKLANMADI

ABD üniversitelerindeki genç Yahudi öğrenciler, son bir yılda birçok İsrailli yetkiliyi protesto etmişti. İç İstihbarat Servisi Şin Bet'in eski Şefi Avi Dichter, Boston'daki Brandeis Üniversitesi'ndeki konuşması sırasında aralarında Yahudilerin de bulunduğu öğrenciler tarafından İngilizce ve İbranice 'savaş suçlusu' şeklinde protesto edilmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da New Orleans'taki Yahudi Federasyonları Genel Kurulu toplantısında 'Yahudi değerlerine aykırı politikaları' sebebiyle protesto edilmişti. Bu protestoları gerçekleştiren Yahudi öğrencilerden hiçbiri tutuklanmamıştı.

(CİHAN)



Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,677 µs