En Sıcak Konular

Denizli CHP'de 'kontenjan' rahatsızlığı

16 Nisan 2011 12:26 tsi
CHP Genel Merkezi'nin, Denizli'de ön seçimde 2. sıra adayı için kontenjan kararı almasının ardından bazı adaylar Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na itiraz etti.

Aday adaylığı için CHP'ye başvuran ve ön seçime katılmayarak kontenjan adayı olan eski Bakan Prof. Dr. Mehmet Kocabatmaz, Prof. Dr. Önder Göçgün ve üye Yılmaz Emik, parti genel merkezinin kontenjan kararına uymadığını ileri sürdü. YSK'nın itirazları değerlendirmeye aldığı, CHP Genel Merkezi'ne kontenjan kullanılması yönünde müzekkere yazdığı öğrenildi.

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, "Bugün saat 17.00'ye kadar kontenjan kullanılıp kullanılmayacağı belli olacak. Parti içinde kullanılmasını talep edenlere karşı da tepki var." dedi. Denizli CHP'de 19 aday adayı ön seçime katılmış, Ali İhsan Tunçağıl, Mehmet Kocabatmaz, Bekir Kar ve Önder Göçgün ise katılmayarak kontenjan adaylığı için başvurmuştu. Ön seçim sonucunda 1. sırada Adnan Keskin, 3. sırada Melike Kayhan Basmacı, 4. sırada Adil Demir, 5. sırada Kazım Arslan, 6. sırada Huriye Çağlayan ve 7. sırada Ali Kavak, İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını almıştı. 2007 yılındaki genel seçimde iki milletvekili çıkarabilen Denizli CHP'de, ön seçimde Basmacı'nın, kadın aday olarak hakkıyla 2. sıraya yerleştiği için genel merkezin kontenjan kullanmadığı öne sürülüyor. Genel merkez. ilde tekrar kontenjan kullanmaya karar verirse Basmacı'nın sırası üçe kayacak ve seçilme şansı azalacak. Yedi milletvekilinin seçildiği Denizli'de, 2007 seçiminde AK Parti 4, CHP 2 ve MHP 1 vekili çıkarmıştı.

(CİHAN)



Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,370 µs