En Sıcak Konular

Muhtarlardan Gül ve Erdoğan'a mektup

16 Nisan 2011 12:24 tsi
İstanbul'daki muhtarlar bir araya gelerek kurumsal ve özlük hakları noktasındaki sorunlarını duyurmak amacıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'e Sirkeci Postanesi'nden mektup gönderdi.

İstanbul Köy Mahalle ve Köy Muhtarları Platformu üyesi bir grup muhtar Sirkeci Postanesi önünde toplandı. Grup adına basın açıklaması yapan Heybeliada Mahalle Muhtarı Aslı Yalap, kurumsal ve özlük hakları noktasında yaşadıkları sıkıntıyı duyurmak için Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı'na mektup yollamak için toplandıklarını belirtti. Muhtarlık camiasının en zor günlerini yaşadığını dile getiren Yalap, "Osmanlı'dan bugüne kadar sosyal hayatın içinde yer alan ve kökle geçmişe sahip olan muhtarlık camiası var ola geldiği tarihi süreç içinde kurumsal ve özlük hakları noktasında bugün en zor dönemlerinden birini yaşamaktadır. Bir yüzü ile devleti diğer yüzü ile milleti temsil eden muhtarlık kurumu devletin en büyük yükünü omuzlayan kurumların önünde gelmesine karşın hak ettiği noktada değildir. Türkiye'de halka daha iyi hizmet vermek ve devleti küçültmek adına çeşitli adlar altında sürekli olarak kurumlar açılırken devletin görünür görünmez birçok yükünü omuzlayan muhtarlık kurumu kurumsal kimliğini kaybetme noktasına gelmiştir." diye konuştu.

Muhtarlığın kamuoyuna sadece ikametgah ve nüfus cüzdanı sureti veren bir kurum gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade eden Yalap, "Aslında kurumsal anlamda 123 adet üst görev binin üzerinde de alt görev olduğunu kamuoyunun ve konuda söz sahibi olan yetkili makamların bilmesi gerekir." dedi.

Ümraniye Site Mahalle Muhtarı Cuma Kara ise, "53 bin muhtar adına bugün muhtarların düzenledikleri programda sorunlarımızı bir basın açıklaması ile dile getirdik. Özellikle bugüne kadar tüm kurumlarla kuruluşlarla görüşen hükümetimizin muhtarları göz ardı ettiği görünmektedir. Bizler muhtarlık camiasının yok olduğunu görmekteyiz. 1944 yılında çıkarılan bir yasa ile muhtarlıklar yönetilmektedir. Artık çağın koşullarına göre muhtarlıkların da düzenlenmesi gerekir. Biz de teknolojiden yanayız ancak altı doldurulmadan muhtarların durumu göz ardı edilerek bu işin doğru olmadığını söylüyoruz. Nakillerin muhtarlıklarda yapılmasını muhtarların bu işte söz ve karar sahibi olmasını istiyoruz. Çünkü gelen tebligatlarda ilk önce muhtarlıklardan sorgulama yapılıyor. İki seçenek var ya muhtarlıkları kaldıracağız; ya da muhtarların itibarları iade edilmeli." şeklinde konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,302 µs