En Sıcak Konular

Başhekim Bakır'dan Haberal açıklaması

15 Nisan 2011 20:33 tsi
İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İhsan Bakır, Ergenekon davası tutuklusu Mehmet Haberal'ın, gerek hastaneye sevk edilmesi, gerekse de hastaneden sevk işlemlerinin, Adli Tıp Kurumu k

Bir gazetede şahsı ve eşi hakkında gerçekle ilgisi olmayan haberlere yer verildiği için yazılı açıklama yapmak zorunda kaldığını belirten Bakır, "Kaleme alınan yazıda, İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, şahsım ve eşim hakkında bir takım yorumlar yer almıştır. Başka basın mensupları da bu yazıya atıfta bulunan yazılar yazmışlardır. Bu nedenle, bu yazı ve yorumlardaki ifadelerin gerçekle ilgisi olmadığını belirtmek ve bazı noktaları aydınlatmak için bu yazıyı kaleme almak zarureti doğmuştur." dedi.

Bakır, açıklamasında şunlara yer verdi: "Şahsım için 'Kalp cerrahı olan İhsan Bakır, Prof. Dr. Mehmet Haberal için 'Sağlığı yerindedir, Silivri'ye gönderilmesinde sakınca yoktur' raporu veren isim...' denmektedir.

Önemle belirtmek isterim ki, Mehmet Haberal'in gerek hastanemize sevk edilmesi, gerekse de hastanemizden sevk işlemleri Adli Tıp Kurumu kararı ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yani Adalet Bakanlığı'nın yetkili organlarının yazıları ve raporları doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Hastanemizde, Mehmet Haberal'ın Adli Tıp Kurumu tarafından güncellenmesi istenen tahlil ve tetkikleri yapılarak, sonuçlar rapor haline getirilmeden ilgili kuruma gönderilmiştir. Hastane kayıtlarımızdan da görülebileceği üzere, Mehmet Haberal ile ilgili herhangi bir rapor Mehmet Akif Ersoy Hastanesi Kardiyoloji Klinik Şefliklerince ve Başhekimlikçe yazılmamıştır.

Mehmet Haberal'ın hastanemizde bulunduğu süre içinde de bu amaç doğrultusunda hareket ederek, kendisine sadece bir hasta gözüyle bakılmış ve bir doktor olarak gerekli işlemler gerçekleştirilmiştir. Haberal'a da diğer her hastaya uygulanan tetkik ve tedaviler uygulanarak, kendisiyle ilgili müspet ya da menfi bir ayrım gözetilmemiştir."

Eşi Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır'ın milletvekili adaylığıyla ilgili gerçekle ilgisi olmayan ifadeler yer aldığına değinen Bakır, "Eşim kendisini akademik olarak kanıtlamış, yaptığı çalışmalar yerel ve uluslararası tüm platformlarda yer alan bir bilim insanıdır. Kendisi kişisel olarak bir tercih gerçekleştirerek, deprem konusundaki uluslararası birikimini Türkiye'nin faydasına sunmak üzere, her hür Türk vatandaşı gibi demokratik hakkını kullanarak milletvekili adaylığı için başvuru yapmıştır. Böylesine başarılı kariyere sahip bir bilim kadınının siyasi geleceğini 'var olmayan bir rapor isnat ederek' konuyu kamuoyunda şaibeli duruma düşürmenin basın etik ilkeleri ile ne kadar bağdaşacağını da kamuoyu vicdanına bırakıyorum."

Eşinin adaylığının konumuyla ilişkilendirilmesi, kendisini ve eşini son derece üzdüğünü belirten İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İhsan Bakır, açıklamasında "Mesleğini her zaman etik ilkeler çerçevesinde yapan akademik kariyer sahibi bilim adamları olarak, ne ben ne de eşim bu tartışmaların içinde yer almak arzusunda değiliz. Basında bu şekilde yer almaktan ve bu açıklamayı yapmak durumunda kalmaktan üzüntü duymakla birlikte, gerçeklerin ilk elden aktarılması ve kamuoyu ile paylaşılması gereği doğmuştur." ifadelerine yer verdi.

cihan



Bu haber 895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,303 µs