En Sıcak Konular

Davutoğlu, Libya'ya yol haritası çizdi

15 Nisan 2011 19:45 tsi
Davutoğlu, Libya'ya yol haritası çizdi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya'da rejim değişikliğini temin edecek hiçbir tedbiri dışlamadıklarını söyledi.

Davutoğlu, NATO operasyonlarının sınırının ise BM Güvenlik Konseyi kararıyla sınırlandırılmış olduğuna dikkat çekti.Bakan Davutoğlu, Berlin'de iki gün süren NATO Dışişleri Bakanları gayriresmi toplantısının ardından Türk basın mensuplarının sorularını cevapladı. Türkiye'nin Libya politikasıyla ilgili soruya cevap veren Davutoğlu, "Önemli olan halkın talepleri doğrultusunda bir rejim değişikliğini, bir siyasi yapı değişikliğini temin etmek. Ve ateşkesi sağlamak. Bunu sağlayabilecek her türlü tedbirin alınması lazım. Bu anlamda hiçbir tedbiri dışlamıyoruz." dedi. Bakan Davutoğlu, bununla birlikte NATO'nun BM Güvenlik Konseyi'nin 1973 sayılı kararı çerçevesinde operasyon yürüttüğünü hatırlattı.

BM kararı, Libya'ya müdahale için 'rejim değişikliği' hedefini meşru kılmıyor. Karar; sivillerin korunması, Libya'ya silah ambargosu ve bu ülkede uçuş yasağı uygulanması için gereken tüm tedbirlerin alınması çağrısı yapıyor. Davutoğlu, bu kapsamda, NATO'dan öncelikli beklentilerinin, özellikle Misrata'da sivillerin korunmasını sağlayacak etkin tedbirlerin alınması olduğunu ifade etti. Davutoğlu, NATO üyeleri arasında bu konuda mutabakat bulunduğunu vurguladı.

ALMANYA'YLA ORTAK KAYGILARMIZ VAR

"Önemli olan uluslararası toplumun BM Güvenlik Konseyi kararını nasıl hayata geçirdiği. Daha içselleştirici ve uluslar arası toplumun tümüne açık ve birlikte yürütülen BM şemsiyesi ve onun yetkilendirmesiyle ortaya çıkacak mekanizmaların kurulması önemli." diyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bu konuda Almanya ile bazı ortak kaygılarının bulunduğunu dile getirdi. Davutoğlu, "Fransa'yla da farklı düşündüğümüz hususlar oldu, onu da çok açık şekilde müttefiklerimizle paylaştık." dedi.

cihan



Bu haber 1,184 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,682 µs